Julrevy i Jonseryd och andra berättelser (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (240.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Klas Östergren
Utgivningsdatum
2021-11-02
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177955870

Julrevy i Jonseryd och andra berättelser Ljudbok

(15 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-11-02

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Klas Östergren har i många år skrivit julnoveller, stämningsmättade prosastycken där förstämning och försoning står sida vid sida i snöfallet. Några har redan blivit klassiker: Röd jul om den extraknäckande julgransförsäljaren som får bära hem ett träd till en ödslig äktenskapsscen i ett rikt Stockholmshem; Med blottat huvud om en son som i julklapp kommer med en äkta basker från Paris till sin döende far; mötet mellan en ensam tioåring och en ensam tomte i en lägenhet utan tv och Kalle Anka i White Trash Christmas .

Här har vi samlat åtta noveller, både tidigare publicerat och helt nyskrivet, som på sitt sätt utgör en hel berättelse om julen som den ser ut i olika skeden av livet, vare sig man är en ung son eller har barnbarn. Finalen i samlingen är kortromanen Julrevy i Jonseryd , som rymmer precis det vemod, den julkänsla och komik som man förväntar sig av kortprosans mästare och denna speciella vinterhögtids besjungare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Julrevy i Jonseryd och andra berättelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Julrevy att minnas
  -, 5 december 2022

  En mängd olika berättelser som på ett underfundigt sätt flätas ihop till en underhållande och snillrik helhet. Författaren kan använda orden på ett sett som får en att tänka efter om man hört rätt tills man inser storheten i meningen. Mycket trevligt uppläst.

 2. Toppen
  -, 12 april 2022

  Lite ojämn.

 3. Läsvärd hela året
  -, 4 januari 2022

  Boken är precis som julrevyn, en blandning av skrönor, glödje, allvar och reflektioner över livet. Ja, såsom livet! Rekommenderar ljudboksformatet för den härliga uppläsningen, som binder allt samman.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Klas Östergren