Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-09-01
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
216 x 141 x 28 mm
Vikt
476 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789177956280
Nattflygaren (inbunden)

Nattflygaren

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-09-01
229
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nattflygaren Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I mars 1986 bevittnar en sextonårig flicka ett brott på ett motell i södra Sverige. Hon har givit sig av hemifrån efter en hemsk händelse som drabbat hennes familj. Hennes syster försvann och hittades så småningom mördad.

Sanna Berling, nybliven aspirant vid Oskarshamnspolisen, tilldelas de sysslor som ingen annan vill ha. Medan resten av poliskåren är absorberad av mordet på Olof Palme får hon uppgiften att köra en förrymd sextonårig flicka hem till byn Augu i Småland.

Men under tiden Sanna är i Augu försvinner ytterligare en tonårstjej från byn, till synes har hon tagit sina föräldrars bil och gett sig av. Polisen bedömer det som ett frivilligt försvinnande. Men Sanna är inte lika säker och hon börjar titta närmare på det gamla fallet. Trots att mordet i Augu är uppklarat och gärningsmannen sitter bakom lås och bom upptäcker hon oroväckande likheter mellan offret och den flicka som nu är borta. Ändå får hon svårt att övertyga sina kollegor och när hennes egen chef försöker få henne att släppa utredningen beslutar hon att i hemlighet fortsätta på egen hand. Efterforskningarna tar Sanna från det lilla samhällets faluröda fasader och bottenlösa skogssjöar till ett isolerat, nedlagt sjukhus på den småländska slätten. Hon är fast besluten att ta reda på sanningen, oavsett hur skrämmande och hur ensam hon ändå står kvar, till sist.

Maria Grund är en svensk kriminalförfattare, bosatt på Gotland. Hennes nya bok Nattflygaren är första delen i en serie om Sanna Berling som ung polis. Maria Grund har tidigare givit ut två böcker, Dödssynden och Dödsdansen. Dödssynden vann Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa debut.

"Hon har redan skrivit in sig som en av de bästa." Nisse Scherman

"Grund driver på spänningen med korta meningar (...) hon får sin kollageaktiga berättelse om alla dessa kvinnor, de flesta unga, att vibrera." Smålandsposten

"Det hela växer ut till en fantastisk historia med många helt oväntade komponenter (...) det här är helt enkelt underbar läsning!" Kapprakt
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nattflygaren
 2. +
 3. Döda kvinnor förlåter inte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Döda kvinnor förlåter inte av Katarina Wennstam (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nattflygaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otroligt bra!
  Bokhyllaniskuggan, 9 oktober 2023

  ❥ Recension: Mmm, kvalité rätt igenom, inte ett onödigt ord. Maria Grunds böcker bär alltid på en mörker som jag verkligen gillar. I denna en mörk mystik och en dov, lågmäld berättelse som långsamt kryper in under huden. För mig, som allt som oftast dras till mer tempo, tog det ett tag att komma in i boken men när jag väl hade vant mig vid rytmen hade Grund mig i sitt grepp.

  Något som slog mig var hur på riktigt den här boken känns. Trovärdiga, levande personporträtt tillsamma... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Grund