Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Fredrika Storm (del 1)
Antal sidor
420
Utgivningsdatum
2022-08-29
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
226 x 155 x 37 mm
Vikt
618 g
SAB
Hc
ISBN
9789177956327
Svartfågel (inbunden)

Svartfågel

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-08-29
79 229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Skybäcks första polisroman är en imponerande debut." Bengt Eriksson, Smålandsposten

"Svartfågel är välskriven glesbygdsnoir, där relationer snarare än våldsamheter och mord bygger upp spänningen, stadigt och lagom invecklat. Karaktärerna är originella, komplexa och trovärdiga, och romanen ska ha ett särskilt plus för att upplösningen inte känns krystad, utan autentisk och övertygande." Christine Karlsson, BTJ nr 15, 2022

"Utmärkt är också persongestaltningen. Där briljerar Skybäck." Sophie Lossing, Skånska Dagbladet

En kall vintermorgon jagas en ung kvinna ut på isen på Vombsjön där hon går igenom och drunknar. Hon är nyinflyttad i skånska Harlösa och ingen verkar veta vem hon är eller varför hon kommit dit. Polisutredaren Fredrika Storm, som är uppvuxen i den lilla byn, tar sig an fallet tillsammans med sin nya kollega Henry Calment. Men utredningen blir komplicerad när det visar sig att flera av spåren leder till mörka hemligheter i Fredrikas egen familjehistoria. Vad har den drunknade kvinnan för koppling till Tobias Falk som lämnade byn tjugo år tidigare, och hur hänger fallet samman med Fredrikas mamma som försvann spårlöst samma sommar?

Svartfågel är en stämningsfull kriminalroman som utspelar sig i kontrastrika Skåne och rör sig mellan Lunds fina kvarter och den utsatta glesbygden. Det är den första boken i en serie om utredarna Fredrika Storm och Henry Calment.

Frida Skybäck bor i Skåne med sin man och deras två barn. Hon har skrivit både historiska och samtida relationsromaner som sålt i hundratusentals exemplar bara i Sverige och nominerats till flera priser. Nu är hon aktuell med kriminalromanen Svartfågel.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Svartfågel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 mars 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, kriminalromanen Svartfågel, är författaren Frida Skybäck tionde roman. Jag har bara läst en bok tidigare av henne, och det var spänningsromanen De rotlösa, som jag tyckte mycket om, och som fick 4,5 i betyg från mig. Den här boken, hennes nyaste, var nästan lika bra, och den får 4 i betyg från mig. Välskriven och inte helt förutsägbar, och absolut läsvärd, så jag kan rekommendera den. Jag lyssnade på den som ljudbok, inläst av Katarina Ewerlöf, som t... Läs hela recensionen

 2. Superb.
  Divizna, 21 oktober 2022

  Aldrig läst Frida Skybäck tidigare. Gillar det lite udda paret Fredrika och Henry. Läste boken i ett svep. Hoppas det inte dröjer länge innan det kommer en uppföljare med samma radarpar.

 3. Välskriven!
  Bokhyllaniskuggan, 3 oktober 2022

  ❥ Recension

  Del 1.

  Det här är den första boken jag läser av Frida Skybäck och jag vill ha mer! Himla tur att jag även har De rotlösa här hemma i hyllan.

  Det jag gillar allra mest med den här boken är det fantastiska, genuina persongalleriet. Karaktärerna känns trovärdiga, sympatiska, levande och är mångbottnade. De känns helt enkelt som riktiga människor. Älskar kombon Fredrika och Henry, de två tillsammans sticker verkligen ut i polisdeckarvärlden.

  ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Frida Skybäck