Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
361
Utgivningsdatum
2023-02-09
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Carina Jansson
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
226 x 152 x 29 mm
Vikt
536 g
SAB
Hce
ISBN
9789177956372
Veronas dotter (inbunden)

Veronas dotter

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-02-09
228
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Portofino, Italien, 1943. Elodie vet hur hon ska försvinna obemärkt i mängden av människor som, liksom hon, anlänt till den vackra kuststaden med båt. Men skräcken för att de tyska officerarna i hamnen ska granska hennes dåligt förfalskade identitetshandlingar får henne att stå som fastfrusen på kajen och trots tyskarnas rytande uppmaningar får hon inte fram ett ord. Plötsligt tar en okänd man Elodie under sina vingar och i desperat behov av någonstans att bo följer hon med honom till hans hem vid Portofinos klippor.

Bara några månader tidigare var Elodie Bertolotti en lovande cellist i Verona, obekymrad om allt som pågick i omvärlden. Men när Mussolinis terrorvälde drabbar hennes familj lockar Luca, en ung bokhandlare, in henne i motståndsrörelsen.

I Portofino får Elodie en fristad hos doctor Angelo Rosselli. Han är en man som bär på sina egna svåra hemligheter, fyllda av skuld och ånger. Men Elodies ankomst väcker hopp och glädje, något som Angelo trodde var förlorat för alltid.

Veronas dotter fångar hopp, spänning och kärlek under en farlig tid, i en berättelse om den första kärleken, stor sorg och oväntat mod.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Veronas dotter
 2. +
 3. Malma station

De som köpt den här boken har ofta också köpt Malma station av Alex Schulman (storpocket).

Köp båda 2 för 363 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Veronas dotter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vacker, gripande och hoppfull!

  Wow, vilken bok, vilket språk, vilka miljöer! Gillar du vackra och lågmälda böcker som utspelar sig under andra världskriget måste du läsa denna.

  "Veronas dotter" är en väldigt känslosam bok. Den är berörande, vacker och sorlig med ett mörker som jag ändå tycker andas ett visst ljus. Handlingen tar sin början i april 1943 och under nästan ett helt år får vi följa Elodie i hennes liv som cellist och sedermera även stafetta i motståndsrörelsen. Vi får även lära känna Angelo, dels under... Läs hela recensionen

 2. Betyg 3+
  veronicas_bok_bak_liv, 31 mars 2023

  Portofino, Italien - året är 1943. Elodie vet hur hon ska försvinna obemärkt i folkmängden, men rädslan finns där för att de tyska officerarna ska komma och granska hennes falska identitetshandlingar. En okänd man kommer till hennes undsättning, och hon följer honom hem. Bara några månader innan var Elodie en obekymrad lovande cellist, men när terrorväldet drabbade hennes familj gick hon med i motståndsrörelsen.

  Jag har tidigare läst Alysons böcker och verkligen fastnat för hennes ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Alyson Richman