Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2022-03-24
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Carina Jansson
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
226 x 153 x 31 mm
Vikt
612 g
SAB
Hce
ISBN
9789177956389
Timmar av sammet (inbunden)

Timmar av sammet

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2022-03-24
216
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Medan Paris står inför en tysk ockupation, stänger en ung fransk kvinna dörren till sin bortgångna mormors hem, en våning fylld av skatter, osäker på om hon någonsin kommer att återvända. Marthe de Florian, en gång omsusad kurtisan har byggt upp ett liv bland konst och vackra ting, allt för att lämna sin fattiga barndom i de mörka gränderna i Montmartre bakom sig. När Europa står inför ett världskrig väljer hon att berätta sin historia och sina innersta hemligheter för sondottern Solange. I berättelsen om Marthes liv är tingen viktiga, alldeles särskilt ett vackert pärlhalsband och ett porträtt av Marthe, målat av den italienska konstnären Giovanni Boldini. Medan Marthes berättelse vecklas ut likt våder av sammet, hjälper det Solange på hennes väg genom livet.

Inspirerat av den sanna berättelsen om en övergiven våning i Paris, berättar Alyson Richman om Solange Beaugiron, en ung kvinna som tvingas överge sin farmors arv.

Alyson Richman har toppat bästsäljarlistor världen över med sina böcker. Hennes böcker har givits ut i över trettio länder. Alyson bor med sin familj på Long Island och skriver just nu på sin nästa roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Timmar av sammet
 2. +
 3. Familj för nybörjare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Familj för nybörjare av Sarah Morgan (inbunden).

Köp båda 2 för 411 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Timmar av sammet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande
  veronicas_bok_bak_liv, 14 januari 2023

  Martha de Florian, en gång omsusad kurtisan, har byggt upp ett liv i Paris bland konst och vackra ting, allt för att lämna sin fattigdom i de mörka gränderna. När Europa står inför ett världskrig väljer hon att berätta sin historia och sina innersta hemligheter för sin sondotter Solange och hur viktiga pärlhalsbandet och porträttet av henne är.

  En underbar bok som är inspirerad av en sann berättelse om en övergiven våning i Paris. Alysons sätt att skriva böcker på är något speciell... Läs hela recensionen

 2. Berörande och välskriven!
  Boktanten, 7 september 2022

  Är du också en av alla oss som gilla böcker som utspelar sig under andra världskriget? Kanske inte om själva kriget utan mer hur livet fortgick i vardagen för de som inte var ute på fältet? Då är här tips på en riktigt bra bok.

  Redan när jag fick boken "Timmar av sammet" kände jag ett begär till den men jag hade andra böcker på tur så den fick stå och gotta till sig i hyllan. Och snacka om att den var värd att vänta på. Det är en vacker och stämningsfull historia om en farmor, ett ba... Läs hela recensionen

 3. En bok som berör
  @bettan_bokprataren (Örebro), 29 april 2022

  En bok som drar mig in i en spännande berättelse där en farmor ett barnbarn och ett pärlhalsband har stor betydelse.
  Fina miljöbeskrivningar och med en vackert uppbyggd berättelse kommer den att stannar kvar länge. Den är skriven, med djup, med kärlek och med hopp.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Alyson Richman