Obehöriga äga ej tillträde (inbunden) Spara 27%
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Forshammar (del 3)
Utgivningsdatum
2024-05-22
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
216 x 142 x 27 mm
Vikt
472 g
SAB
Hc
ISBN
9789177956471

Obehöriga äga ej tillträde

Inbunden,  Svenska, 2024-05-22
175 239 Du sparar 64 kr!
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Varm skildring av bruksorten.

Det är oroligt i Forshammar. En bil har brunnit i centrum och invånarna spekulerar om vem eller vilka som ligger bakom. I svetsaren Magnus Aronssons huvud är det också oroligt. En fråga från dottern Amanda, ställd under nyårsnattens sista timme, påminner honom om den dödsolycka han orsakade för trettiofem år sedan och nu börjar minnena jaga honom.

Samtidigt har Forshammarverkets nya platschef Sara Johansson högtflygande planer. Genom att ta in praktikanter, unga människor som hamnat snett, är hon övertygad om att både fabriken, arbetarna och hela samhället kommer att utvecklas. Magnus tror inte på Saras idéer och när sextonåriga Juni motvilligt blir hans ansvar funderar han att på att säga upp sig.

Obehöriga äga ej tillträde är den tredje och avslutande delen i serien om Forshammar och den fristående fortsättningen på Kan innehålla spår av Tommy Roos och I södra Norrland väntas regn. Det är en varm berättelse om livet och arbetet i den lilla bruksorten om morgonkaffets trygghet och stämpelklockans tristess, om pizza framför teven och konsten att hålla villauppfarten ren från snö. Men mest handlar det om människorna. De som stannat kvar, de som kommit hem och de som alltid längtat efter att få höra till.

Cecilia Klang (f. 1980) är bosatt i Gävle och har arbetat som copywriter och kommunikationschef. Hennes romaner om bruksorten Forshammar, Kan innehålla spår av Tommy Roos (2022) och I södra Norrland väntas regn (2023), har hyllats av både läsare och kritiker.

"Cecilia Klang fortsätter att imponera som berättare om brukssamhället Forshammar." BTJ

Det är den kärva värmen som har gjort att Cecilia Klang har hittat en läsekrets. Värmen och en stillsam humor som finns där hela tiden men som inte gör mycket väsen av sig. En förledande lätthet finns också i Cecilia Klangs hantverk. Livsklokheten gömmer sig i ett språk som bara rinner på och i dialoger som mer låter tjuvlyssnade än skrivna. Gefle Dagblad

Om Kan innehålla spår av Tommy Roos: !Tonträffsmästarinna! Jag ser den redan nu som film." Nyhetsmorgon

Om I södra Norrland väntas regn: "Lite vemodig, lite allvarlig, men också med en kittlande humor." P4 Västernorrland
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Obehöriga äga ej tillträde
  2. +
  3. I södra Norrland väntas regn

De som köpt den här boken har ofta också köpt I södra Norrland väntas regn av Cecilia Klang (pocket).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cecilia Klang