Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Forshammar (del 2)
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2023-05-23
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
216 x 141 x 29 mm
Vikt
490 g
SAB
Hc
ISBN
9789177956495

I södra Norrland väntas regn

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-05-23
231
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Femtiotreåriga Susanne Åkesson har ägnat sitt liv åt att ta hand om hemmet, sambon Lars, barnen och sin ensamstående mamma. Men när sönerna sedan länge är utflugna, mamman plötsligt dör och Lars förtidspensioneras från chefsjobbet på fabriken är det ingen som behöver henne längre. Susanne funderar över vad hon ska göra med sitt liv, utan egna pengar och ett riktigt jobb och med Forshammarbornas dömande blickar i ryggen.

I sin mammas nedgångna sommarstuga hoppas hon på att få vara ifred och hitta sig själv, men det enda hon hittar är minnen från sin egen barndom och från mammans till synes innehållslösa liv. Och när termometern stadigt visar trettio grader, väderleksrapporten är den enda underhållningen och den lokala butiksinnehavaren Lotta ständigt flåsar henne i nacken undrar Susanne om hon fattat fel beslut.

Kanske borde hon bara ha fortsatt som förut? Eller är det så att livet, till skillnad från vädret, inte alls går att förutse? När man minst anar det kan det komma en storm, ett solsken eller en man som vill paddla kanot.

I södra Norrland väntas regn är den andra delen i serien om bruksorten Forshammar och den fristående fortsättningen på Kan innehålla spår av Tommy Roos. Det är en varm berättelse om livsval, familjehemligheter och det svåra i att hitta sig själv på en plats där alla redan tycks veta allt om vem du är.

"Det är en kärleksförklaring som gör mig tårögd. Det är inte enda gången som jag blir tårögd under läsningen av I södra Norrland väntas regn." Gefle Dagblad

"En roman med själ och hjärta [...] Karaktärerna blir som vänner." P4 Västernorrland

"Det är underhållning, men med inkännande mänskligt djup." Arbetarbladet

"Varmt och sorglustigt om att försöka hitta sig själv i vuxen ålder." Femina

"Varmt, inkännande och underbart mänskligt." BTJ-häftet nr 11, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I södra Norrland väntas regn
 2. +
 3. Kan innehålla spår av Tommy Roos

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kan innehålla spår av Tommy Roos av Cecilia Klang (pocket).

Köp båda 2 för 310 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av I södra Norrland väntas regn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 juli 2023

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - För lite drygt ett år sedan så läste jag boken Kan innehålla spår av Tommy Roos, av Cecilia Klang, och jag tyckte den var mycket bra. Nu har jag läst en ny bok av författaren, I södra Norrland väntas regn, och jag tyckte även om den boken. Kanske inte riktigt lika mycket som den första boken, men ändå riktigt bra. Så vill ni läsa bra feelgood så kan jag varmt rekommendera båda dessa böcker.

 2. Varm och innerlig
  bok_stavligt, 3 juli 2023

  Fristående fortsättning på förra årets fantastiska "Kan innehålla spår av Tommy Roos". Den är verkligen fristående. Platsen är densamma, den lilla bruksorten Forshammar, och den är minst lika bra. Men i övrigt är det nya personer som står i centrum medan de från förra boken mest skymtar förbi i förbigående.

  Huvudpersonen Susanne har ägnat sitt liv åt att ta hand om andra. Sambon, hemmet, barnen och sin ensamstående mamma. När mamman dör, barnen är utflugna och sambon vill flytta från... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Cecilia Klang

 • Kan innehålla spår av Tommy Roos

  Cecilia Klang

  "Fantastisk dialog, pricksäkra detaljer - har ett namn någonsin låtit mer pudelrock än Tommy Roos - och jag älskar att Klang låter eskapismen utspela sig i diskbänksrealistisk bruksortsmiljö." M Magasin "Det är igenkänning så att ma...

 • Schwarzsehen für Anfänger

  Cecilia Klang

  Das Leben spielt nach seiner eigenen Melodie - manchmal auch mit schiefen Tönen ... Es hat doch alles so gut angefangen, damals vor dreißig Jahren. Mit vollem Haar und Lederjacke füllte Tommy zusammen mit seiner Band die Konzerthallen in der südsc...