Klimatboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
446
Utgivningsdatum
2022-11-09
Förlag
Bokförlaget Polaris
Dimensioner
245 x 180 x 41 mm
Vikt
1322 g
SAB
Uh
ISBN
9789177956525
Vanliga sökord
klimat klimatet

Klimatboken

(33 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-11-09
255
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
Den nödvändiga källan till kunskap och hopp

Greta Thunbergs tal skakade om världen. Med Klimatboken har hon skapat ett verktyg för alla som önskar rädda densamma.

Det ser ut som ett omöjligt uppdrag: att påverka klimatförändringarna och säkra en trygg framtid för jordelivet i en skala och hastighet som vi aldrig tidigare har sett. Oddsen är usla och tiden är på väg att ta slut. Men situationen går att förändra. Runtom i världen har geofysiker och matematiker, oceanografer och meteorologer, ingenjörer, ekonomer, psykologer och filosofer använt sin expertkunskap för att utveckla en djup krisförståelse.

Greta Thunberg har skapat Klimatboken i samarbete med över hundra av dessa experter och tänkare för att utrusta oss med den nödvändiga kunskapen. Texterna spänner över vitt skilda områden och ger oss en unik källa; här får vi hela bilden av planetens tillstånd, vilket krävs för att en aktionsplan ska vara möjlig.

Ifall en ensam flickas skolstrejk kunde leda till en global protest, vad kan vi då åstadkomma om vi gör något gemensamt? Det är nu det måste ske, och det är vi som ska göra det.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klimatboken
 2. +
 3. En jord för alla : Ett manifest för mänsklighetens överlevnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt En jord för alla : Ett manifest för mänsklighet... av Johan Rockström, Owen Gaffney, Jørgen Randers, Sandrine Dixson-Declève, Per Espen Stoknes (inbunden).

Köp båda 2 för 485 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Klimatboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok både privat och för studiecirkel!
  Tore Ölmedal, 12 januari 2024

  Vi är 10 personer i en studiecirkel som Gretas gamlingar kör - mycket bra, träffas var 14 dag.Olika forskare skriver inom sitt område, Greta inleder varje kapiltel. Bli klokare, förstå vad som händer och känn ändå hopp och mod att ändra!

 2. Den viktigaste boken i vår tid
  Carl Gustaf Öhlén, 2 november 2023

  I augusti 2018 fann min fru och jag en ung flicka som skolstrejkade mellan slottet och riksdagen i Stockholm. En vecka senare tågade vi med henne i en stor klimatdemonstration. Nu har det gått fem år med en pandemi emellan där vi kör så det ryker igen med nya rekord i utsläpp, koldioxid i atmosfären och temperatur. Greta Thunberg har med hjälp av många experter sammanställt en enastående KLIMATBOK på många språk som informerar om vår kris. Flera klimataktivister var i år med och organiserad... Läs hela recensionen

 3. En imponerande bok!
  Anders Johansson, 5 juli 2023

  Greta Thunberg lever upp till sitt ställningstagande att lyssna på forskarna. Med jämna mellanrum går Greta in för att med enkla men stringenta ord tala om vad hon har uppfattat att forskarna säger. Sedan får forskarna själva på ett mera vetenskapligt sätt belägga att Gretas uppfattningar är riktiga. Tack vare detta pedagogiska upplägg har det blivit en bok som de flesta kan tillgodogöra sig. Klimatboken är en bok att verkligen rekommendera att alla läser och begrundar!

 4. Alla fakta du kan behöva!
  Annika Härlin, 13 februari 2023

  Rekommenderas starkt! En mycket omfattande och heltäckande bok om klimatförändringarna. Otroligt klok och välformulerad. Om man inte orkar läsa alla sidorna så läs i alla fall de blå sidorna av Greta och slutsatserna i slutet. Sen kan man läsa de övriga bidragen, som oftast är ganska korta, i vilken ordning som helst.

 5. Klimatboken
  Clintan, 3 februari 2023

  Upplysande bok. Beskriver det allvarliga läget med klimatet. Bra bok att läsa för alla och de som vill göra något konkret för framtiden.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Greta Thunberg