Befriaren (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Idun Lind (del 1)
Utgivningsdatum
2022-02-22
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hc
ISBN
9789177956563

Befriaren

(11 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2022-02-22
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Läraren Eva Vendel hittas död, hängande i en takkrok. Det är ett spektakulärt brott, någon har spikat två tjocka spikar genom händerna efter att ha tagit hennes liv. Varför mördas en kvinna, som inte tycks ha några fiender, på det viset? Kort därefter kidnappas en diabetessjuk liten flicka från sin förskola.

Många år tidigare tas en sårig familj emot hos en frireligiös församling i Norrbotten. Pastor Mattias Selberg och hans fru Ellenor öppnar famnen och hemmet på Paradisgården för den lilla familjen. Ett hopp tänds, men verkligheten kommer ikapp och tycks omöjlig att värja sig mot.

Kriminalinspektör Idun Lind är den som måste hitta svaret på varför kvinnan har mördats. Tillsammans med sin närmaste kollega på avdelningen för grova brott, den alltid lika skeptiska Calle Brandt, börjar hon gräva i något som är långt mer komplicerat än de tidigare ställts inför. Samtidigt som utredningen pågår, startar också en kamp mot klockan för att hitta den kidnappade flickan.

Befriaren är en stark, välskriven och oerhört spännande kriminalroman. En berättelse där konsekvenserna av en kontrollerande och våldsam förälder når långt in i framtiden. Och där frågan om vuxenvärldens ansvar mot barnen ständigt är närvarande.

Tina N Martin är född 1980 och bosatt i Boden. Befriaren är hennes debutroman och den första delen i en serie.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Befriaren
 2. +
 3. Åskmakaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Åskmakaren av Tina N Martin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Befriaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra deckare
  Hans M Vikström (Luleå), 7 mars 2023

  Helt klart intressant. Spännande och lättläst.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tina N Martin

 • Sorgsystern

  Tina N Martin

  Elvira Lind försvann spårlöst från ett ungdomshem för tre år sedan. När hon mitt under ett pågående bröllop faller från kyrktornet mot sin omedelbara död är det början på en komplicerad utredning. Har hon tagit sitt eget liv eller blivit mördad? T...

 • Åskmakaren

  Tina N Martin

  Det är 22 minusgrader ute när en man hittas död och lemlästad på isen. Den döde identifieras snart och det visar sig vara få personer som sörjer honom. När Idun Lind ska utreda fallet får hon hjälp av Tareq Shaheen. Det blir en utredning som tar d...