Atens portar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Aten-serien (del 1)
Antal sidor
421
Utgivningsdatum
2022-05-10
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
The Gates of Athens
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
228 g
SAB
Hce
ISBN
9789177956631
Atens portar (pocket)

Atens portar

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2022-05-10
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
NY EPISK KRÖNIKA FRÅN FÖRFATTAREN TILL DE BÄSTSÄLJANDE SERIERNA ERÖVRAREN, KEJSAREN OCH ROSORNAS KRIG NU OM ANTIKENS GREKLAND

En här av slavar står samlad på Marathons slättland. Den mäktiga persiska hären under ledning av kungarnas konung, Dareios den store, och hans odödliga elitsoldater har stigit iland för att underkuva grekerna. Men i deras väg står en mycket underlägsen armé av fria och fast beslutna män från Aten, och bland dem inte minst den kloke och erfarne krigaren Xanthippos, tillika statsman. I vetskapen om att ett nederlag innebär ett liv i slaveri slåss grekerna för sin existens. Men folk har en tendens att glömma det blod som friheten kostar. Tio år senare kan en maktlös Xanthippos endast se på när Aten faller till föga för inre stridigheter och politiskt rävspel. Goda män klassas som förrädare och landsförvisas. Misstron i staden når ett nytt lågvattenmärke. Det är i denna stund som perserna väljer att på nytt korsa Hellesponten, nu i ett antal som västvärlden aldrig tidigare skådat. De har kommit för att en gång för alla krossa greken. Inför en övermäktig styrka både på land och till sjöss vädjar atenarna till sina spartanska bröder om hjälp i hopp om att de åtminstone kan fördröja fienden vid Thermopyles trånga bergspass. Med sina skildringar av två av den antika världens mest berömda slag bragden vid Marathon och hjältedådet vid Thermopyle utgör Atens portar en fantastisk berättelse om ett folk som, inför utsikten om sin och sin stads tillintetgörelse, frammanar en sällan skådad beslutsamhet och tapperhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Atens portar
  2. +
  3. Falken från Sparta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Falken från Sparta av Conn Iggulden (pocket).

Köp båda 2 för 98 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Atens portar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännnade
    Snapphane (Sala), 29 juni 2022

    Jag har alltid haft behållning av art läsa Conn iggulden, ofta med en del fakta litteratur bredvid för att optimera upplevelsen. Rekommenderas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Conn Iggulden