Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vasa (del 1)
Antal sidor
505
Utgivningsdatum
2023-05-22
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
235 x 160 x 43 mm
Vikt
760 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789177956662
Rebellen (inbunden)

Rebellen

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-05-22
259
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rebellen Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1518, den unge Gustav Eriksson Vasa är en av de unga männen runt Sten Sture. Men, han har svårt att få en position vid hovet. Hans far har genom svek och dåliga beslut lyckats dra familjen Vasas namn i smutsen. Gustav vill göra allt för att återupprätta familjens heder och göra sin mamma Cecilia Vasa stolt.

Hemma på Rydboholm råder det sorg då en av Gustavs yngre bröder är svårt sjuk. Cecilia vakar vid hans sida, samtidigt som hon försöker ta hand om sina döttrar och oroar sig för sin son vid hovet. Den vilde, envise Gustav som inte klarat av att anpassa sig efter sina lärare i Uppsala utan lämnat skolan i vredesmod.

Sten Sture är en karismatisk ledare som ändå ser förtjänster med den unge Gustav och skickar honom som en av sina utsända att tala med den danske kungen Kristian. När Gustavs sällskap når fram till mötesplatsen visar det sig att Kristian har allt annat än välvilliga planer. Ganska snart står det klart att alla i sällskapet är beredda att svära Kristian trohet förutom Gustav. Det blir första steget på Gustavs vägval, han kommer att stå upp för Sveriges frihet till varje pris.

Vasa - Rebellen är den första delen i en dramatisk och underhållande romanserie om familjen Vasa. Om makt, förbjuden kärlek, krig, och frihetskamp, om osannolika men sanna händelser. Men också en berättelse om hur det moderna Sverige började formas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rebellen
 2. +
 3. Ödet och hoppet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ödet och hoppet av Niklas Natt Och Dag (inbunden).

Köp båda 2 för 469 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rebellen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 5 av 5
  Bokdjungeln, 5 juli 2023

  Gillar du romaner? Gillar du historia? Då är denna bok ett måste! Jag tycker att boken överträffade mina förväntningar. Författaren har lyckats göra historia till något spännande. Nog har jag haft lite koll på Vasa innan men med denna bok har jag lärt mig mycket mer. Och jag tror till och med att mycket kommer sitta kvar nu då jag fått informationen i ett annat sammanhang än bara en ren faktaruta.
  Att boken är över 500 sidor tycker jag inte känns motigt då kapitlen är korta och jag med spänning väntar på vad som komma skall.

 2. Intressant
  Karl Anders Sturfält, 26 juni 2023

  Boken är ju skriven som en roman med många delar gissade, men något visste nog författaren, vad Gustaf Wasa gjorde. Därför tycker jag boken är väldigt spännande och bra

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gustaf Skördeman