Härskaren (inbunden) Spara 22%
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vasa (del 2)
Antal sidor
553
Utgivningsdatum
2024-06-07
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
235 x 161 x 43 mm
Vikt
834 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789177956686

Härskaren

Inbunden,  Svenska, 2024-06-07
195 249 Du sparar 54 kr!
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nu börjar kampen om tronen.

Vid midsommartid 1523 rider den nyvalde kungen Gustav Eriksson Vasa in i Stockholm som stadens erövrare. Men det är en ödelagd stad han befriat, och när segern över Kristian Tyrann väl är vunnen bryts alla lojaliteter från Frihetskriget och kretsen runt Gustav hemsöks av intriger och svek.

Motgångarna hopar sig för den nye kungen: Det utblottade landet skakas av återkommande uppror, Lübeck kräver återbetalning av de stora lånen, Kristina Gyllenstierna vill ge Stureätten tronen och många av Gustavs närmaste män sviker honom, tar till öppen strid eller försöker ta livet av honom i lönndom. Med Vatikanen i ryggen gör kyrkan allt för att bevara sin makt och krossa den framväxande lutherska läran.

Gustav sörjer sin familj som dött under kung Kristians onda välde. Den enda överlevande förutom han själv är systern Margareta, som fortfarande är fånge i Danmark. De många årens strider tar nu ut sin rätt. Gustav tvivlar på sitt uppdrag och sakta men säkert börjar kraven och de ständiga hoten att förändra honom.

Vasa: Härskaren är andra delen i en dramatisk och underhållande romanserie om familjen Vasa. Om makt, förbjuden kärlek, krig och frihetskamp, om osannolika men sanna händelser. Men också en berättelse om hur det moderna Sverige började formas.

GUSTAF SKÖRDEMAN jobbar som manusförfattare, regissör och producent. Han har tidigare skrivit spänningstrilogin Geiger, Faust och Wagner samt första delen i Vasa-serien, Rebellen (2023).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Härskaren
  2. +
  3. Rebellen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rebellen av Gustaf Skördeman (inbunden).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gustaf Skördeman