Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2022-04-11
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Carlsson, Peter (foto)
Dimensioner
230 x 176 x 18 mm
Vikt
596 g
SAB
Rbo,Ncba.08
ISBN
9789177957515

Skånes kust : platserna, sevärdheterna och naturupplevelserna

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2022-04-11
225
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Boken är dagsaktuell, charmig och har vackra, illustrativa foton samt kan användas både som guide- och uppslagsbok, inspirera till besök och svara på frågor. Skånes kust är en ypperlig bok som passar alla!« Bibliotekstjänst

De skånska kuststräckorna är skiftande till sin karaktär och ofta bedövande vackra. Pittoreska byar varvas med storslagna naturupplevelser och historiska sevärdheter. I den här guideboken får du tips om massor av spännande utflyktsmål med havet som kuliss. Bli inspirerad av fantastiska foton, lär dig mer om platsernas historia och gör dig beredd på att upptäcka nya favoriter längs Skånes kust.

Det blir en färd från Skånes doldis till skärgård vid Tosteberga i nordost, ner längs Ålakusten med dess rika historia och vidare till Österlen med nationalparken Stenshuvud och Sandhammarens stränder. Sedan följer Sydkusten med strandängar och berömda fågelstationer, som övergår i Öresund med dess större städer och utblicken mot Danmark. Turen runt Skåne avslutas med dramatiska klippor på Kullabergshalvön och det kuperade Bjäre i nordväst.

Att röra sig utmed Skånes kust är enkelt: vandrings- och cykelleder går längs kusterna, det finns en väl utbyggd kollektivtrafik och gott om möjligheter att komma landskapet inpå livet. Ta med dig boken och ge dig ut på upptäcktsfärd längs vattnet!

CAROLINE ALESMARK är frilansjournalist och PETER CARLSSON är frilansfotograf. Tillsammans har de tidigare gett ut Österlen: utflykter, upplevelser och nya upptäckter. Caroline har även skrivit böckerna Vandringar på Skåneleden, Gåtfulla Skåne, Cykla i Skåne och Simrishamn 900 år. Peter har arbetat med olika magasin och bokprojekt i 25 år.

Fler röster om boken:

»Samarbetet mellan journalisten Caroline Alesmark och fotografen Peter Carlsson ger oss ännu en inspirerande bok om Skåne, den här gången hela sträckan från ålakusten till Båstad. Och så mycket de har hittat när de följer vår långa kust i tre väderstreck! Här finns byar och städer, fiskelägen, naturreservat och sevärdheter. Boken är full av historiska detaljer om de olika platserna samt tips om kommunikationer, leder att cykla eller vandra och badplatser. Det är bara att plocka bland förslagen om man är sugen på att göra en utflykt.« Magasinet På Österlen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skånes kust : platserna, sevärdheterna och naturupplevelserna
  2. +
  3. Saudade : att längta bort och hem på samma gång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saudade : att längta bort och hem på samma gång av Henrik Brandão Jönsson (inbunden).

Köp båda 2 för 474 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Caroline Alesmark