Kan innehålla spår av Tommy Roos (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (310.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Forshammar (del 1)
Inläsare
Marie Richardson
Utgivningsdatum
2022-06-02
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177957683

Kan innehålla spår av Tommy Roos Ljudbok

(53 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-06-02

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tommy Roos liv är som det alltid varit. Han arbetar på fabriken i hemstaden Forshammar och är sedan många år gift med tonårskärleken Martina. Det enda som egentligen skiljer sig från ungdomsåren är att det stora lagts på hyllan, och att rockstjärnedrömmarna ersatts av villan, Volvon och vovven. Själv tycker Tommy att allt rullar på fint, men det gör inte Martina. Under ett samtal med en parterapeut släpper hon bomben: hon vill skiljas. Samtidigt får Tommy nyheten om att fabriken står inför hot om flytt till Estland, med hundratals arbetslösa som följd.

Tommys liv är på väg att rasa samman totalt, men så träffar han operasångerskan Gunnel Aurell, en gång en internationellt firad stjärna.

Med Gunnels hjälp hittar Tommy sin röst igen och får chansen att bevisa att det fortfarande finns liv och kämpaglöd kvar i både honom och Forshammar.

Kan innehålla spår av Tommy Roos är en roman om det lilla livets stora händelser. En slags powerballad i romanform, en stämsång om den man önskat att man blivit och den man faktiskt blev. Det är också en berättelse om en bruksort och dess kamp för att få finnas kvar.

Cecilia Klang (f 1980) är copywriter och skribent bosatt i Gävle. Född och uppvuxen i det lilla brukssamhället Hofors och med tidigare arbete inom industrivärlden har hon ett särskilt öga för livet utanför storstaden och för människorna där. Hon debuterade 2018 med Gäddsimmerskan, en ljudboksserie som också gavs ut som pocketbok och fick en uppföljande säsong 2020.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kan innehålla spår av Tommy Roos. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar!
  -, 5 oktober 2023

  Underbar och med ljuvliga personer att lära känna! Härligt inläst av Marie Rickardsson. Kan verkligen rekommendera den!

 2. Denna bok lyfter själen
  -, 16 september 2023

  Ibland råkar man stöta på en bok som bara är så skön att läsa. Denna bok fyllde det kriteriet med råge. Oj, vad jag älskade karaktärerna! Jag tackar författaren.
  /M. Holmgren

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 24 juni 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Feelgood är inte min favoritgenre, men när jag hittar någon bok som lockar mig i den genren, så läser jag gärna någon bok ibland. Den här boken, Kan innehålla spår av Tommy Roos, tyckte jag verkade bra, så jag bestämde mig för att läsa den. Och det är jag glad för att jag gjorde, för den var riktigt bra. Jag har inte läst något tidigare av författaren Cecilia Klang, men jag skulle gärna läsa något mer av henne i framtiden. Jag kan varmt rekommendera den här boken, ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Cecilia Klang

 • I södra Norrland väntas regn

  Cecilia Klang

  Femtiotreåriga Susanne Åkesson har ägnat sitt liv åt att ta hand om hemmet, sambon Lars, barnen och sin ensamstående mamma. Men när sönerna sedan länge är utflugna, mamman plötsligt dör och Lars förtidspensioneras från chefsjobbet på fabriken är d...

 • Schwarzsehen für Anfänger

  Cecilia Klang

  Das Leben spielt nach seiner eigenen Melodie - manchmal auch mit schiefen Tönen ... Es hat doch alles so gut angefangen, damals vor dreißig Jahren. Mit vollem Haar und Lederjacke füllte Tommy zusammen mit seiner Band die Konzerthallen in der südsc...