Större trygghet aldrig fanns (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (295.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Klas Östergren
Utgivningsdatum
2022-09-30
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177957898

Större trygghet aldrig fanns Ljudbok

(20 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-09-30

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
För femtio år sedan hörde jag talas om en svensk som blivit skjuten på en flygplats i Tyskland. Han hette John Löwenskjöld och sades vara generalsekreterare för International Life Assurance Company, ett försäkringsbolag som beskrevs som något utöver de vanliga, med heltäckande åtaganden och garantier om ett långt och lyckligt liv för sina kunder. Ett liv i fullständig trygghet.

Såväl mordet, offret och försäkringsbolaget var fiktiva inslag i en konstutställning av Björn Lövin. Så realistiskt och trovärdigt gestaltat att det hela blivit en modern myt. Värd att tolka och begrunda.

Vad gick Löwenskjölds visioner ut på? Vilket är priset för den trygghet han utlovade? Går det att försäkra sig mot all tänkbar olycka utan att skapa nya former av elände? Och framförallt: varför blev den gåtfulle Löwenskjöld skjuten?

Efter närmare femtio år är mordet fortfarande olöst. Och många frågor obesvarade. Den här boken handlar om en man som försöker besvara dessa frågor. Han är uppvuxen i en familj som tagit del av ILAC:s förmåner. Han vet vad det handlar om.

Men jag vet inte vad hans tillvaro liknar. Ett paradis eller ett helvete? Eller helt enkelt bara livet i en liten ort någonstans i Sverige? Här och nu.

Klas Östergren
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Större trygghet aldrig fanns. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bäst
    -, 5 december 2022

    Toppen. Så bra men Klas är bäst som alltid. Mer av honom.

  2. Briljant, såklart
    -, 27 november 2022

    Östergren läser lika fint som han skriver. Boken ställer viktiga frågor till lyssnaren, som: Vad lever vi för liv? Vad vill vi, och varför vill vi det? Vad är det vi är med om? Enjoy!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Klas Östergren