Koryféerna : en konspirationsroman (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (198.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Sven Ahlström
Utgivningsdatum
2022-07-28
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177958291

Koryféerna : en konspirationsroman Ljudbok

(51 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-07-28

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Mordet på en hög politiker ska inte utredas som ett mord på stan bara för att det råkar ske på stan. Det behöver utredas efter sin art. Allt handlar om vad det är man vill ha reda på.

En februarikväll skjuts landets främste statsman till döds på öppen gata. Polischef Rolf Utterström tar kommandot över spaningarna men ingen gärningsman grips och mordet förblir ett öppet sår i nationen.

Trettio år senare får journalisten Roger Lilja i uppdrag att skriva en artikel om dådet. Han kommer i kontakt med en jurist och underrättelseman som påstår sig sitta på det verkliga händelseförloppet. Allt verkar ha inletts med en weekend i Frankrike några månader före mordet, då en inre krets i den politiska makteliten möts.

I Koryféerna en konspirationsroman fortsätter Lena Andersson att utforska teman som knyter an till hennes tidigare berättelser om folkhemmet och dess upplösning. Med hjälp av fiktionens verktyg kastas ett skarpt ljus över ett trauma och dess upprinnelse, där verkligheten kanske behöver dikten för att lösningen på gåtan ska framträda.

Lena Andersson (f. 1970) romandebuterade 1999. År 2013 tilldelades hon Augustpriset för Egenmäktigt förfarande som redan betraktas som en modern klassiker. Senast har romanerna Sveas son och Dottern samt krönikesamlingarna Verkligheten och resten och Resten av verkligheten utkommit.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Koryféerna : en konspirationsroman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tänk om
  Loudpipe (Västra Götaland), 22 januari 2024

  Mycket intressant och välskriven roman av Lena Andersson. Får åtminstone mig att fundera lite över hur mordet på Olof Palme gick till.

 2. En annorlunda historia
  -, 4 september 2022

  En spännande och lite skruvad bok om mordet på en statsminister i ett land lite likt vårt.

 3. Koryféerna
  -, 28 augusti 2022

  En fantastisk och välskriven bok. Fullständigt trovärdig.

 4. Besviken
  -, 8 augusti 2022

  Jag som är både väldigt intresserad av palmemordet och förtjust i Lena Anderssons författarskap hade verkligen sett fram emot den här boken. Tyvärr blev jag besviken. Hade hoppats på en stringent och saftig konspiration men tyvärr är bokens teori inte särskilt intressant och inte heller särskilt stringent skriven. Den blir aldrig spännande eller intressant. Boken tyngs också ner av alldeles för långa halvintellektuella utvikningar om människans natur som drar bort intresset för historien. Väl... Läs hela recensionen

 5. Ljuvlig vidräkning av Socialdemokraterna
  -, 28 juli 2022

  Anderssons idag unika blick ger en helt annan förklaring till Palmemordet och till varför det inte lösts. Orsaken var en tidsanda och partiets särställning som gjorde det möjligt att ignorera, sett genom Anderssons glasögon, självklara motiv att gräva vidare i. S skorrande världsbild bidrar till fördunklingen ...

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Lena Andersson