Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2022-10-10
Förlag
Bokförlaget Polaris
Dimensioner
237 x 160 x 20 mm
Vikt
437 g
SAB
Qca
ISBN
9789177958512
Sagan om saffran (inbunden)

Sagan om saffran

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-10-10
239
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Kryddan som fascinerat under årtusenden.

Saffran är världens dyraste krydda och har åtråtts av människan under årtusenden, som smaksättare, afrodisiakum, färgämne och bot mot allt från magbesvär till pesten. I Sverige har vi länge nöjt oss med att frossa i saffran i juletid, men nu ökar intresset. Idag går det dessutom att skåda den vackra lila krokusblomman Crocus sativus på våra breddgrader, och inte bara i klassiska odlingsländer som Iran och Indien.

Få kryddor är så förknippade med mystik som saffran. Sagan om saffran är en personlig upptäcktsfärd där Gunnel Carlson reser i tid och rum för att fånga det röda guldets innersta väsen. Från den slumpmässiga starten i Grekland och vidare ut i världen till pionjärodlare i Sverige, Italien och England. Allt kryddat med myter, magiska egenskaper, botanik och recept för både mat och bak.

Gunnel Carlson är trädgårdsjournalist och författare med ett otal artiklar och flera böcker på meritlistan. Gunnel är också en populär föreläsare och ett välbekant ansikte från tv genom program som Gröna rum, Gunnels gröna och Gokväll.

Röster om boken:

»Kan det vara en av årets vackraste böcker? Det känns nästan som ett fint inslaget paket, och jag lovar, du blir inte besviken på innehållet. Gunnel Carlson har djupdykt i vår dyraste kryddas historia.« Blekinge Läns Tidning

»Saffran har i alla tider trollbundit människan, och det är fortfarande den överlägset dyraste kryddan i världen. Detta gör naturligtvis sitt till att det finns en skattkista av historia att ösa ur, och det gör Gunnel Carlsson på sitt både folkbildande och personliga vis. Helhetsbetyg: Mycket bra.« Bibliotekstjänst

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sagan om saffran
  2. +
  3. Vardag med guldkant

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vardag med guldkant av Catarina König (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnel Carlson