Slugger (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (566.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Torjörn Flygt
Utgivningsdatum
2022-08-24
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177958536

Slugger Ljudbok

(26 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2022-08-24

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Torbjörn Flygt har med romansviten som inleds med Augustprisade Underdog (2001) och fortsattes med Outsider (2011) gjort något unikt i dagens prosa, han har skildrat femtio år av svenskt liv, svensk mentalitet och samhällsomdaning genom en familj i Malmö, ett halvt sekel sett genom Johan Krafts ögon i tre fristående romaner med en gemensam rollista, men där biroller och huvudroller kan byta plats mer varandra.

I Underdog var Johan Kraft en ung man på väg ut i livet med spänst i stegen, i Slugger möter vi en tunnhårig familjerättsjurist, som förlorat sin syster och börjat tvivla på mycket i sin tillvaro, över vart han själv och samhället är på väg. Han är en man med vardagsveck i pannan och en oro för att relationer har gått så snett att de kanske inte kan repareras.

Men riktigt så enkelt är det nog inte heller. Johan Kraft är, som de flesta av oss, en man som pendlar mellan tacksamhet och frustration, som lika mycket känner en sorg över det liv som inte blev, och en glädje över det liv som blev.

Torbjörn Flygt fick sitt stora genombrott som författare med romanen Underdog, som belönades med Augustpriset 2001, och som fick sin fortsättning med Outsider 2011. Han har sammanlagt givit ut tio romaner, senast Släkte (2019), och ett par böcker för barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Slugger. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Slugger
    -, 18 oktober 2022

    Fängslande roman om tiden efter 50 för Johan Krafft och hans familj under midsommarhelgen. T Flygt skriver humoristiskt med härliga liknelser som på pricken träffar tidsandan i samhället och bland olika människotyper. Lite grovt om ålderdomen, som visserligen beskrivs humoristiskt, men knappast kan vara något att skratta åt, när det väl drabbar en själv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Torbjörn Flygt