Slugger (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
583
Utgivningsdatum
2023-09-08
Förlag
Bokförlaget Polaris
Dimensioner
21 x 182 x 106 mm
Vikt
310 g
SAB
Hc
ISBN
9789177958703

Slugger

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-09-08
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Torbjörn Flygt har med romansviten som inleds med Augustprisade Underdog (2001) och fortsattes med Outsider (2011) gjort något unikt i dagens prosa, han har skildrat femtio år av svenskt liv, svensk mentalitet och samhällsomdaning genom en familj i Malmö, ett halvt sekel sett genom Johan Krafts ögon i tre fristående romaner med en gemensam rollista, men där biroller och huvudroller kan byta plats mer varandra.

I Underdog var Johan Kraft en ung man på väg ut i livet med spänst i stegen, i Slugger möter vi en tunnhårig familjerättsjurist, som förlorat sin syster och börjat tvivla på mycket i sin tillvaro, över vart han själv och samhället är på väg. Han är en man med vardagsveck i pannan och en oro för att relationer har gått så snett att de kanske inte kan repareras.

Men riktigt så enkelt är det nog inte heller. Johan Kraft är, som de flesta av oss, en man som pendlar mellan tacksamhet och frustration, som lika mycket känner en sorg över det liv som inte blev, och en glädje över det liv som blev.

Torbjörn Flygt fick sitt stora genombrott som författare med romanen Underdog, som belönades med Augustpriset 2001, och som fick sin fortsättning med Outsider 2011. Han har sammanlagt givit ut tio romaner, senast Släkte (2019), och ett par böcker för barn.

"Det är en glädje att se Torbjörn Flygt återkomma med en så livlig och humoristisk roman." Maria Schottenius, DN

"Efter denna exceptionellt långa cliffhanger är Johan Kraft tillbaka som 'slugger' - en kämpe som slår mot allt, och som också många slår på (...) När jag nu läst Underdog igen ser jag hur Torbjörn Flygt redan 2001 hade det som senare gjorde Karl Ove Knausgård världsberömd: förmågan att göra dramatik av vardagshändelser och att berätta så personligt och nära att vem som helst oavsett ålder, kön eller klass kan känna igen sig." SvD, Clara Block Hane

"Det är en mycket initierad och övertygande tids- och miljöskildring av Sverige idag och därför en allvarlig historia men på samma gång är det en både underhållande och riktigt rolig roman. Flygt är en mycket god berättare." Thomas Almqvist, Skånska Dagbladet

"Både prosan och de vilda tankesprången har ett jazzigt driv." Carl-Michael Edenborg, Aftonbladet

"Torbjörn Flygt är så bra på att omärkligt variera sinnesstämningarna från dråplighet till djupt allvar." Annina Rabe, Kulturnytt i P1

"Det finns författare som lyckas se det stora i det lilla och som genom mänskliga öden också målar fram tiden karaktärerna lever i. Per Anders Fogelström är en av de svenska mästarna i genren och lärjungen Flygt går helt klart i hans fotspår. Det är inget mindre än en litterär bragd som författaren genomfört när han med romansviten om familjen Kraft ger tidsandan kropp och beskriver Malmös och därigenom Sveriges utveckling under ett halvt sekel." Torun Börtz, Smålandsposten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Slugger
  2. +
  3. Outsider

De som köpt den här boken har ofta också köpt Outsider av Torbjörn Flygt (storpocket).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Slugger. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt ok
    Snyggo, 2 februari 2024

    Slugger var rätt jobbig att ta sig igenom men jag tror att det har mer att göra med att man kände igen sig i den medelmåttiga, medleåldersmännsikan man blivit och hur tragiskt livet blev. Jag upplevde att det blev lite tjatigt och behövde långa perioder mellan att jag läste boken för det blev rätt tungt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Torbjörn Flygt