På topplistor
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2023-09-06
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
24 x 186 x 105 mm
Vikt
360 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789177959540
Studie i mänskligt beteende (inbunden)

Studie i mänskligt beteende

(32 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-06
259
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Studie i mänskligt beteende Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nominerad till Augustpriset 2023.

I Studie i mänskligt beteende, en samling sammanhängande berättelser, skildras kvinnor som försöker stå ut i sina kroppar och begripa hur man ska leva. De heter Amanda, Annie, Ellinor, Eva, Jenny, Liselotte, Malin, Matilda, Märta, Olga, Rawia, Ruta, Simone, Caroline och Karolina. De betraktar varandra och betraktas, längtar och hoppas. De lyssnar noga av det som inte sägs medan de försöker förstå det som sägs. De är människor som vill ha kontakt till varje pris men aldrig riktigt orkar med den.

Ur boken:

"Matilda hörde dem tala om sin skam, skammen i att inte ha sagt nej. Om den djupgående skammen i att aldrig ha fått säga ja visste de ingenting."

"Hon ser fram emot att dottern ska bli större, och sedan stor, men om hon sade det högt skulle Liselotte rätta till felaktigheten med en fras om underbara småbarnsår och en unik tid som man måste ta vara på."

"'Jag behöver dig, Annie. Jag har det inte bra i mitt äktenskap. Du väcker mig på alla sätt.'"

"Inte långt därefter fick Olga Zavjalova avsked från skolan. Hon fick det inte på grått papper, men väl på oblekt."

Lena Andersson romandebuterade 1999. 2013 tilldelades hon Augustpriset för romanen Egenmäktigt förfarande som redan betraktas som en modern klassiker.

"Lena Anderssons nya är njutningsfull. [Hennes] figurer är privata, den offentliga debatten når dem som ett eko. De är ofta ensamma - men viljestarka och djärva, diskreta amazoner beredda att strida för sin avskildhet." Fokus

"Utöver det pedagogiska syftet är berättelserna nämligen spännande och roligt skrivna. Här finns också lyriska passager som lyfter i sig. Mycket välskrivet, intressant och med glimten i ögat." BTJ-häftet nr 16, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Studie i mänskligt beteende
 2. +
 3. Systrarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Systrarna av Jonas Hassen Khemiri (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Studie i mänskligt beteende. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utmärkt
  Hans Karlsson , 16 november 2023

  Ännu en trevlig bok av Lena Andersson. Trevligt skriven men belyser trots det många av mänskligehtens vardagliga problem. Särskilt beskrives de många små problem som så lätt uppstår mellan oss människor vilket inte minst framgår av bokens titel

 2. En rakniv som skär rakt igenom det som inte sägs
  Marie-Louise Cecilia Falk, 31 oktober 2023

  Kapitel, på kapitel som visar nya sanningar i det som sägs och inte sägs.så spännande och jag vill inte att den ska ta slut..

 3. Ang. Boken Studier i mänskligt beteende
  Bo Riddarström, 5 oktober 2023

  Jag hade förväntat mig moralfrågor av lite annat slag och fann boken ganska ointressant. Samtidigt fanns flera tänkvärda iakttagelser i boken om självupptagenhet, missförstånd, elakhet och brist på inlevelse.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lena Andersson