Lokattens klor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Millennium (del 8)
Utgivningsdatum
2024-09-25
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Studio, Mono (form)
SAB
Hc.01
ISBN
9789177959625

Lokattens klor

Inbunden,  Svenska, 2024-09-25
269
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
I norra Sverige ritas en ny karta av kraftfulla och mörka intressen, präglade av rå kapitalism, greenwashing och kriminalitet.

Tätorten Gasskas befinner sig mitt i exploateringen och dramatiken. En sprängladdning väcker invånarna en vårnatt och sedan hittas en journalist mördad.

Mikael Blomkvist, som är på väg uppåt för att vara sin familj nära, brottas med egna bekymmer och har antagit en ny utmaning. Men föga anar han vad han är på väg att kliva in i.

Lisbeth Salander har samtidigt blivit ett byte för den undre världen. Plague, hennes livlina genom åren, är försvunnen -- och Svala, hennes brorsdotter, svävar även hon i livsfara. Det finns ett samband. Någon vet hur man ska locka till sig Lisbeth men också hur hon kan oskadliggöras.

Lokattens klor är den fristående åttonde delen av den mäktiga Millennium-berättelsen, Sveriges största boksuccé någonsin, över 100 miljoner sålda exemplar världen över. Första delen i Stieg Larssons skapelse, Män som hatar kvinnor, utkom 2005.

Karin Smirnoff (f 1964) är bosatt i Hertsånger i Västerbotten. Hon debuterade 2018 med första boken om Jana Kippo, Jag for ner till bror. Åren därpå kom uppföljarna Vi for upp med mor och Sen for jag hem. Böckerna har hyllats och prisats, inte bara i Sverige. 2021 utkom hennes fjärde roman, Sockerormen, och totalt har hennes böcker sålt över en miljon exemplar bara i Sverige.

Om Havsörnens skrik:

"Svårt att tro att någon skulle ha kunnat göra det bättre än Smirnoff." UNT

"Lisbeth Salander är tillbaka och kanske vassare än någonsin." Lee Child

"En briljant fortsättning" Femina
Visa hela texten

Fler böcker av Karin Smirnoff