Större trygghet aldrig fanns (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2023-11-14
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Pettersson, Johan (form)
Dimensioner
177 x 110 x 16 mm
Vikt
146 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789177959700
Större trygghet aldrig fanns (pocket)

Större trygghet aldrig fanns

Pocket,  Svenska, 2023-11-14
79

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Går det att försäkra sig mot all tänkbar olycka? Eller kommer livet ändå alltid att erbjuda obehagliga överraskningar? Klas Östergrens nya roman börjar som en mordutredning, men övergår snart i en öppenhjärtig självbekännelse. Full av dramatiska händelser.

"För femtio år sedan hörde jag talas om en svensk som blivit skjuten på en flygplats i Tyskland. Han hette John Löwenskjöld och sades vara generalsekreterare för International Life Assurance Company, ett försäkringsbolag som beskrevs som något utöver de vanliga, med heltäckande åtaganden och garantier om ett långt och lyckligt liv för sina kunder. Ett liv i fullständig trygghet.

Såväl mordet, offret och försäkringsbolaget var fiktiva inslag i en konstutställning av Björn Lövin. Så realistiskt och trovärdigt gestaltat att det hela blivit en modern myt. Värd att tolka och begrunda.

Vad gick Löwenskjölds visioner ut på? Vilket är priset för den trygghet han utlovade? Går det att försäkra sig mot all tänkbar olycka utan att skapa nya former av elände? Och framförallt: varför blev den gåtfulle Löwenskjöld skjuten?

Efter närmare femtio år är mordet fortfarande olöst. Och många frågor obesvarade. Den här boken handlar om en man som försöker besvara dessa frågor. Han är uppvuxen i en familj som tagit del av ILAC:s förmåner. Han vet vad det handlar om.

Men jag vet inte vad hans tillvaro liknar. Ett paradis eller ett helvete? Eller helt enkelt bara livet i en liten ort någonstans i Sverige? Här och nu."

Klas Östergren

"Annars tänker jag mer på Hjalmar Söderbergs syrliga melankoli när jag lägger boken ifrån mig. På Ian McEwans personliga katastrofromaner, som även de förmår sätta fingret på tidsandans mest galopperande puls utan att darra på manschetten. Mest tänker jag på Klas Östergren." Niklas Qvarnström, Sydsvenskan

"Konflikten inom Ilac som föregick mordet 1971 fortsätter självklart att verka i det fördolda och vibrerar så där hotfullt och gåtfullt som bara Klas Östergren kan få till." Maria Edström, GT

"Större trygghet aldrig fanns" är mycket underhållande och träffsäker." Bodil Juggas, Arbetarbladet

"En bruten kanslisvenska" som erbjuder en påfrestande men i längden fullständigt fängslande läsning." Kristoffer Leandoer, Svenska Dagbladet

"'Större trygghet aldrig fanns' är en finurlig roman som avtäcker det moderna Sveriges inte alltid trevliga aspekter." Jonas Thente, DN
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Större trygghet aldrig fanns
  2. +
  3. Koryféerna : en konspirationsroman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koryféerna : en konspirationsroman av Lena Andersson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Klas Östergren