En annan kvinnas man (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
446
Utgivningsdatum
2019-07-11
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Annika Sundberg
Originaltitel
Another Woman's Husband
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
619 g
SAB
Hce
ISBN
9789177990949

En annan kvinnas man

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-07-11
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Året är 1911 och femtonåriga Mary Kirk och Wallis Simpson träffas på ett sommarläger. Mary blir med ens fängslad av den vilda, ogenerade och självsäkra Wallis, som även har en speciell dragningskraft på pojkarna. Detta blir början på en lång vänskap, en vänskap som ska övervinna både tid och rum även när det börjar florera skandalösa rykten om Wallis och prinsen av Wales. Men när Marys lojalitet till Wallis ifrågasätts börjar deras relation knaka i fogarna.

I Paris, 1997, sitter Rachel och hennes fästman i en taxi, när bilen framför dem plötsligt kraschar. Chocken tilltar när de får veta att prinsessan Diana befann sig i bilen. Kraschen och Dianas död fortsätter att hemsöka Rachel, och hennes intresse växer när hon får reda på att Diana hade besökt Wallis, hertiginnan av Windsors, sista bostad bara timmar före kraschen.

Upptäckten av en sedan länge bortglömd koppling till Wallis Simpson leder Rachel till sanningen bakom en skandal som skakade världen...

Gill Paul är en storsäljande brittisk författare som blivit känd världen över för sina uppslukande romaner om verkliga historiska händelser. Louise Bäckelin Förlag har tidigare gett ut Tsarens dotter. Gill Paul är född och uppvuxen i Glasgow, men numera bosatt i London.

»Perfekt. Fantastisk läsning.« The Sun

»En roman som är omöjlig att lägga ifrån sig, om två kvinnor som är omöjliga att glömma.« Hazel Gaynor, författare till Fyrväktarens dotter

»En helt underbar, intressant och spännande berättelse om gripande livsöden.« Mellsageek

»Älskar allt med den här boken! Betyg 5 av 5.« Bok Ann
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En annan kvinnas man
 2. +
 3. Makens skönhet : en fiktiv essä i 29 tangos

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makens skönhet : en fiktiv essä i 29 tangos av Anne Carson (häftad).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En annan kvinnas man. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett stort nöje att läsa den!
  Kaffeläsaren, 21 mars 2020

  Jag har läst Tsarens dotter av författaren innan, det var en bok jag tyckte mycket om. En annan kvinnas man är minst lika bra. Liksom i den förra boken är det även här två separata berättelser som skickligt vävs fram. Den ena handlar om Mary som är femton år när berättelsen tar vid 1911. Mary får vi följa genom hela livet. Den andra berättelsen utspelar sig 1997 och handlar om Rachel. Rachel blir tillsammans med sin sambo vittne till en bilolycka, i bilen finns prinsessan Diana.

  Båda... Läs hela recensionen

 2. En bladvändare!
  Lollos bokhörna, 6 augusti 2019

  Det här är en bok om flera färgstarka kvinnor och hur deras val och handlingar påverkar deras och andras liv. Det är en bra bok som fastnar och som du bara måste läsa en sida till. Och en sida till. Vi möter två parallella historier, en från 1900 talets början och en som rör tiden 1997. Historierna vävs ihop och det är något som Gill Paul är bra på, historierna blir en helhet. Boken är spännande och väldigt levande berättad. Färgstarka personporträtt och miljöbeskrivningar möter mig när jag l... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gill Paul