Vi ses i Havanna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2020-07-21
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Birgitta Karlström
Originaltitel
Next Year in Havana
Dimensioner
215 x 145 x 28 mm
Vikt
541 g
SAB
Hce
ISBN
9789177991854
Vi ses i Havanna (inbunden)

Vi ses i Havanna

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-07-21
189
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Utvald till Reese Witherspoon's Book Club.

"En vacker roman full av förbjuden passion, familjehemligheter, mod och uppoffringar." Reese Witherspoon

Havanna, 1958. Nittonåriga Elizas far äger en sockerplantage och deras familj tillhör gräddan av den kubanska societeten. Eliza har levt avskärmad från de växande politiska oroligheterna i landet, och hennes liv är utstakat på samma sätt som det alltid varit för kvinnor av hennes klass. Men hennes framtid förändras när hon förälskar sig i en passionerad ung revolutionär.

Miami, 2017. Som barn fick frilansskribenten Marisol ofta höra rosenröda berättelser om sin bortgångna mormor Elizas uppväxt på Kuba och om hur deras familj tvingades på flykt av revolutionen. Elizas sista önskan var att Marisol skulle sprida hennes aska i hemlandet.

När Marisol anländer till Havanna slås hon av kontrasterna mellan landets tidlösa tropiska skönhet och det hårda politiska klimatet. Det är ett helt annat land än det Eliza målat upp. Medan hon letar efter en plats att lägga sin mormor till ro på, lär Marisol sig mer om sin familjs historia. Hon faller också för en man, som hon upptäcker lever med farliga hemligheter.

CHANEL CLEETON är uppvuxen i Florida och fick som barn höra berättelser om sin egen familjs flykt från Kuba efter revolutionen. Hon har studerat internationella relationer och har en masterexamen i global politik från London School of Economics and Political Science. Vi ses i Havanna har nått stora framgångar i USA och blivit utvald till Reese Witherspoon s Book Club.

"Fängslande och välskriven och jag kan rekommendera den i en bokcirkel." Boklusens hemsida

"Vilken fantastisk läsning det här var. Kärlek, revolution, besvikelse, rädsla, ond bråd död, lycka, förlust och återförening. Allt finns här. När någon i fortsättningen frågar om jag varit på Cuba och i Havanna kommer jag att svara ja. För precis så känns det efter att ha läst Vi ses i Havanna. Miljöbeskrivningar med hus, gator, mat, bilar och dofter är väldigt påtagliga, Jag vet precis hur det är, ser det framför mig. Cleetons ord tar med dit, till Havanna, både idag och 1958. ... Det är en oerhört stark historia som är omöjlig att sluta läsa." Bokmalen.nu

"Chanel Cleeton har skrivit en berörande och stark berättelse om förbjuden passion under en skälvande tid på femtiotalet som ger förödande konsekvenser. Med en stark berättarröst tar Chanel Cleeton oss till Kuba i både dåtid och nutid. Det är elegant, charmigt, lättläst och oemotståndligt. En bok att sträckläsa med en berättelse att bevara även efteråt. ... En litterär fullträff." I min bokhylla

"Gripande, vacker och fängslande!" Jennies boklista

"Författaren är duktig på att illustrera livet på Kuba och hur medborgarna ständigt får hantera det osäkra politiska läget. Det känns som att en dold dörr har öppnats mot Kuba och den delen av boken är otroligt intressant!" Bokhyllan min

"Jag tycker så mycket om den här boken. I min ungdom hade jag en dröm om att få uppleva just Kuba och efter att ha läst den här kommer det tillbaka. Författaren är så bra på att beskriva landet och dess kultur. Boken innehåller mycket starka känslor och scener. Språket är fantastiskt och jag får en känsla av att författaren och Marisol i vissa avseenden är samma person." Maddys boksida
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi ses i Havanna
 2. +
 3. Jag utan dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag utan dig av Kelly Rimmer (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vi ses i Havanna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Historieskildring kryddat med romantik
  Läsare , 30 juni 2021

  Plockade upp denna bok efter att ha sett den i Reese Witherspoons bokklubb. Känns som att författaren vill nå ut med Kubas historia och politiska situation genom att strössla lite romantik på den. Det gör att man känner sig lite bjuden med armbågen om man läser på omslaget först där det står om passioner. Man vill veta hur det slutar men jag kommer inte vilja spara den/läsa om den.

 2. Fin berättelse
  Sara H, 3 februari 2021

  Väldigt fin berättelse som berör. Beskriver exakt hur det är att vara i exil och drömma om sitt hemland som inte längre existerar. Historiskt korrekt.

 3. En underbar bok!
  Lollos bokhörna, 29 september 2020

  Vi möter två parallella historier i denna underbara bok. Dels Elisa som bor med sin familj i 50-talets Kuba och så Marisol, barnbarnet, som i nutid får uppdraget att sprida sin farmors aska i hemlandet. Det land Elisa tvingades lämna.

  På resan får Marisol veta så mycket om familjens historia än hon kunde ana. Hon faller också för en man som hon upptäcker lever med farliga hemligheter.

  "Vi ses i Havanna" är en underbar bok! Det är ett fantastiskt språk och en spännande histor... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Chanel Cleeton