Pitbull (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2022-04-07
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Helena Stedman
ISBN
9789177992141
Pitbull (e-bok)

Pitbull E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-04-07

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Journalisten Heloise Kaldan skriver en artikel om Röda Korsets vaktjänst, ett system där volontärer ger en hjälpande hand till människor som ligger på sin dödsbädd. Under researcharbetet möter hon Jan Fischhof, en cancersjuk äldre man från Södra Jylland. Han berättar för Heloise att han i sin ungdom var inblandad i ett mord, som han nu fruktar att Gud kommer straffa honom för.

Heloise vägrar tro att Jan är en kallblodig mördare och börjar gräva i vad som hände offret, en man som kallades för Pitbull. Hon upptäcker att händelsen har en koppling till ett fall från slutet på 1990-talet, då flera unga kvinnor försvann spårlöst. I jakten på sanningen tar hon återigen hjälp av sin gamle vän, mordutredaren Erik Schäfer.

I en kamp mot klockan måste Heloise ta reda på vad som verkligen hände innan Jan tar sitt sista andetag. Vem var Pitbull? Hade Jan något med hans död att göra? Och vem kan Heloise lita på när både de anhöriga och polisen ljuger?

ANNE METTE HANCOCK är född i Gråsten i Danmark och har bott i både USA och Frankrike. Hon är utbildad journalist och bor idag i Köpenhamn med sin familj. Hennes första bok, Likblomman, har vunnit Danska Deckarakademins debutantpris och 2018 utsågs hon till Årets danska författare. Äppelmannen är den andra boken om journalisten Heloise Kaldan och mordutredaren Erik Schäfer. Pitbull är den tredje.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pitbull. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4,5 av 5
    Britt-Marie Kullin, 3 maj 2022

    Den här boken, Pitbull, av den danska författaren Anne Mette Hancock, är den tredje boken i serien om journalisten Heloise Kaldan och polisen Erik Schäfer. Dom två första heter Likblomman och Äppelmannen, jag har läst dom båda två, och dom var mycket bra båda två. Och den här tredje boken var också mycket bra, även om jag tyckte att den inte riktigt nådde upp till högsta betyget, som dom två första fick av mig. Men jag kan verkligen rekommendera alla tre böckerna i serien, och ser absolut fram emot förhoppningsvis fler böcker i serien.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anne Mette Hancock