Bokskåpets hemlighet (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2021-01-20
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
286 g
SAB
Hc
ISBN
9789177992714

Bokskåpets hemlighet

(19 röster)
Storpocket,  Svenska, 2021-01-20
99
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Av författaren till Bokhandeln på Riverside Drive och Bokcirkeln vid världens ände - sålda i över 175 000 exemplar.

I ett gammalt bokskåp i mormors slitna stuga hittar Rebecka en dagbok och en samling brev från 1940-talet och det visar sig snart att hennes familjehistoria är mer komplicerad än hon trott. Vad är det för mörka hemligheter som hennes älskade mormor Anna har dolt under alla dessa år?

Rebecka har flytt sin trasiga familjesituation och inte träffat sin mamma på flera år, men när mormor hamnar på sjukhus återvänder hon motvilligt till Skåne. I breven och dagboken får en berättelse från andra världskriget liv. Den unga Anna är förälskad i Luca och beredd att riskera allt när han ber henne om hjälp med att smuggla danska judar över sundet, omedveten om att ingripandet kommer att förändra deras liv för alltid.

Rebecka läser andaktsfullt och inser att hon inte är den enda som behöver försonas med sitt förflutna. Men finns det fortfarande tid nog för familjen att hitta tillbaka till varandra?

Bokskåpets hemlighet är en gripande och hoppfull historia om hur man går vidare efter en tragedi och kärlek så storslagen att den skapar svallvågor genom årtionden.

FRIDA SKYBÄCK bor i Skåne med sin man och deras två barn. Hennes två första böcker på LB Förlag, Bokhandeln på Riverside Drive och Bokcirkeln vid världens ände, hyllades av både läsare och kritiker. Bokskåpets hemlighet är Fridas efterlängtade åttonde bok.

"Med fingertoppskänsla och lyhördhet målar författaren upp karaktärer, stämningar och känslotillstånd som träffar mitt i prick. Bokskåpets hemlighet lyckas med konsten att kombinera eskapism med det jordnära och väjer inte för att skildra såväl förtvivlan som himlastormande kärlek förlagd under både andra världskriget och i nutid. Med den här boken visar Frida Skybäck att hon är vår okrönta feelgooddrottning." Johanna Wistedt

"En härligt rik historia med alla ingredienser som skapar en bra feelgood!" Betyg 4, Expressen Söndag

"Redan titeln fångade mig, så lockande. Några kapitel in var jag fast. Frida Skybäck blandar dåtid och nutid på bästa sätt i en berättelse som är både sorglig och full av kärlek på samma gång." Eva Boström

"Hatten av för en av de bästa feelgoodböcker jag någonsin läst." Bettan bokprataren
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bokskåpets hemlighet
  2. +
  3. Bokcirkeln vid världens ände

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Frida Skybäck