En enda gnista (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2021-02-12
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Tove Jansson Borglund
Originaltitel
A Spark of Light
Medarbetare
Sangregorio, Paolo (form)
Dimensioner
178 x 110 x 22 mm
Vikt
198 g
SAB
Hce
ISBN
9789177992769

En enda gnista

(8 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2021-02-12
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är en varm höstdag, som så många andra, och allt är som vanligt på kvinnokliniken Centret. Plötsligt bryts det sena förmiddagslugnet av en desperat och beväpnad man som stormar in och öppnar eld. Snart har situationen utvecklats till ett gisslandrama.

Hugh McElroy, en gisslanförhandlare, rusar till platsen, spärrar av området och börja planera för hur han bäst tar kontakt med förövaren. När hans mobil vibrerar kastar han ett öga på skärmen och fylls med en plötslig fasa - hans femtonåriga dotter Wren befinner sig inne i kliniken.

Det är en salig blandning människor som nu är fast innanför dörrarna. En sjuksköterska som måste övervinna sin egen panik för att rädda en skadad kvinna. En doktor som utför arbetet inte trots, men på grund av sin tro. En anti-abortdemonstrant, förklädd som patient, som nu kommit ansikte mot ansikte med ytterligheten av det raseri hon själv känt. En ung kvinna som kommit in för att avsluta sin graviditet, och den frenetiske gärningsmannen som kräver att bli hörd.

En enda gnista är en gripande och högst aktuell roman. Med stor skicklighet tar Jodi Picoult sig an en av vår tids största kontroverser, och granskar de stora frågorna med balans och empati. Resultatet blir en högst mänsklig undersökning av några av de mest grundläggande, och svårdefinierbara, av det moderna samhällets stöttepelare: rätten till sin egen kropp och rätten till liv.

JODI PICOULT är, med osannolika 14 miljoner sålda böcker, en av USA:s absolut bäst säljande författare. Hon har bland annat skrivit Allt för min syster en roman som gripit läsare över hela världen, sålt 3 miljoner exemplar bara i USA och som också filmatiserats med Cameron Diaz i en av huvudrollerna.

"En av vårens mest efterlängtade romaner!" Annette Juhlin

"Picoult är en favoritförfattare. Jag gillar hur hon alltid vrider och vänder på etiska frågeställningar. Ingenting är någonsin enkelt i hennes berättelser, inget är tvärsäkert. Hon har en förmåga att låta alla röster höras och hon är en god lyssnare. Hennes researcharbete är imponerande." Fru E:s böcker

"Viktig att läsa p.g.a. ämnet och för att Jodi Picoult helt enkelt är både en fantastisk författare men också en mästare på att skildra etiska dilemman och vår samtid. Hennes research är otrolig och hon får med alla tänkbara olika perspektiv och människor. Det är välskrivet, tänkvärt och personporträtten är som alltid suveräna." Bokhyllan i skuggan

"Picoult skriver om brännande ämnen. Boken är väldigt bra, karaktärerna är välskrivna och intressanta." Gabriella läser

"Wow, säger jag bara. Vilken bok. Den väcker så mycket känslor, frågor, empati och nyfikenhet. I slutet satt jag bara med gapande mun och kunde inte sluta läsa. Det här är en perfekt bokklubbsbok." Bokida
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En enda gnista
  2. +
  3. Små stora saker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Små stora saker av Jodi Picoult (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En enda gnista. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 23 februari 2021

    Betyg: 4 av 5 - 📚 - En enda gnista är den femte boken som jag läser av den amerikanska författaren Jodi Picoult. Jag har tyckt om dom böcker som jag tidigare har läst, och allra bäst tyckte jag om boken Små stora saker, som fick högsta betyget av mig. Den här boken, En enda gnista, var också bra. Men kanske inte riktigt så bra som jag hoppades på. Jag tyckte boken förlorade på att den berättade historien "baklänges". Jag brukar inte ha något emot det, men i just den här boken tyckte j... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jodi Picoult