Som i ett vykort (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
394
Utgivningsdatum
2021-06-16
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
190 x 132 x 25 mm
Vikt
436 g
SAB
Hc
ISBN
9789177992967
Som i ett vykort (häftad)

Som i ett vykort

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-06-16
181
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Efter en lång tids frånvaro återvänder Ida till sin vykortsliknande hemby, men där är inget som det brukade vara. Hennes förr så ordningsamma pappa, Sten, är som förbytt och den lokala besöksnäringen har blivit utkonkurrerad av ett osmakligt tomteland i tornedalska Santajärvi. En lösning på problemet är att bygga ett hotell i byn, men den charmiga entreprenören Emil håller både byn och Idas känslor på halster.

Allteftersom tiden går dras Ida längre in i kampen för att rädda det lilla samhället, samtidigt som hon till varje pris måste hjälpa sin pappa. Men hur stöttar man någon som inte ser sitt eget behov av hjälp?

Som i ett vykort är en feelgoodroman om familjerelationer och en liten bys kamp för överlevnad i den norrbottniska idyllen.

SOFIA RUTBÄCK ERIKSSON har tidigare skrivit barnboken Änglabrorsan, som givits ut på flera språk. Som i ett vykort är hennes debutroman.

"En riktigt fin debutroman och en feelgood med alla de rätta ingredienserna skriven med ett målande språk och en underfundig humor med smarta och roliga referenser, som får mig att skratta högt gång på gång. Där finns också hela tiden en underton av allvar som en riktigt bra feelgood behöver. Det är också en mycket vacker skildring av en far- och dotterrelation och en kärleksförklaring till landsbygden och Norrbotten, och Luleå." Anna Lönnqvist

"Sofia Rutbäck Eriksson är en riktigt god berättare, med ömsom humor och ömsom förtvivlan får hon mig som läsare att fortsätta vända blad. Som i ett vykort är måhända en feelgoodroman som titeln antyder, men den är inte desto mindre en flyhänt intelligent, språkligt och berättartekniskt njutbar roman om familj, arbetsliv, kraven, förhoppningarna, tillkortakommandena, oron för åldriga föräldrar och sist men inte minst, kärleken." Lisa Wede, NSD

"Som läsare dras man in i det lugna bytempot. Ett säkert kort för många på stranden." Frida Jönsson, BTJ

"Fin feelgood om familjerelationer och kamp för överlevnad i glesbygd." Femina

"Historien är universell och jag tror att de som gillar feelgood kommer att få en ny favorit, det har jag fått." Jenny Shima, bokbloggare

"Riktigt läsvärd och rolig, även om den innehåller mycket svärta." Bibbloagneta

"Om du vill läsa en bok i sommar så är det den här. Den är rolig, känslosam och en perfekt sommarbok. Utan att ha läst ut den så ger jag den fem av fem." Sofie Schander, bokbloggare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Som i ett vykort
 2. +
 3. Gröna Villan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gröna Villan av Sofia Rutbäck Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 400 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Som i ett vykort. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kärlek och fin miljö
  Magdalena Evaldson, 6 oktober 2021

  Feelgood från början till slut! Jag älskade boken och för mig som varit i kyrkbyn på riktigt, såg jag allt framför mig i klara bilder. Jag gillade storyn och tyckte boken var spännande och allt kunde jag inte "räkna ut" utan blev glatt överraskad vid fler än en gång. Hoppas på fler böcker som utspelar sig i Gammelstad, kyrkbyn.

 2. Feelgood med djup
  veronicas_bok_bak_liv, 19 september 2021

  Ida återvänder till sin vykortsliknande hemby i Norrland efter att varit borta en längre tid. Hennes pappa Sten som alltid varit ordningsam är som förbytt, det är kaos i hemmet och han är stundtals lite förvirrad. Den lokala besöksnäringen har blivit utkonkurrerad av ett osmakligt tomteland, en lösning är att bygga ett hotell i byn av den charmiga Emil. Tiden går och Ida dras med i kampen att rädda samhället och hur ska hon hjälpa sin pappa på bästa sätt?

  Det är här författarens deb... Läs hela recensionen

 3. Helt underbar
  @bettan_bokprataren (Örebro), 20 juli 2021

  Vilken debut du gör Sofia. Du har verkligen lyckats med en feelgood som ger oss läsare allt en feelgood ska innehålla.
  Kärlek och sorg, förvecklingar och humor. Ett målande språk och ett härligt persongalleri som är så där lagom stort.
  Din finkänslighet när du beskriver relationen mellan dotter och far men även hur du vågar angripa ett stort och känsligt ämne, demens.
  För mig blir det en resa tillbaka i tiden och igenkänningsfaktorn är riktigt hög. Du är riktigt träffsäker med s... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sofia Rutbäck Eriksson