Spela roll (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (337.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Öst och väst-serien (del 1)
Inläsare
Lo Kauppi, Viktor Åkerblom, Fredrik Beckmann
Utgivningsdatum
2020-12-19
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
ISBN
9789177993261

Spela roll Ljudbok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-12-19

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ett feladresserat kärleksbrev från väst hamnar hos den trettonårige Nikolaj i kalla krigets Riga. Nyfiken antar han rollen som den försvunne älskaren och svarar. När han inser att historien håller på att gå honom ur händerna bestämmer han sig för att försöka hitta brevens rätte mottagare.
Invandrare, utvandrare, svensk, utlandssvensk... Élodie har lämnat Sverige för att inte bara se ut som en invandrare utan också bli en - på riktigt. I samtida London kan hon bli vem som helst och ingen alls. Men ett samtal från Sverige leder till ett livsavgörande beslut där hon tvingas förhålla sig till sitt arv.
Den amerikanske soldaten William deserterar från Vietnamkriget och USA och hamnar i Sovjetunionen där han rekryteras av KGB. Han tränas inför ett uppdrag han inte vet något om. För att överleva måste han ge upp sin identitet och bli någon annan. Vem det är upptäcker han dag för dag.
Tre berättelser flätas samman i denna sinnrikt konstruerade roman där identitet, rollspel, rasism och en borttappad kärlekshistoria löper som en röd tråd. Med svärta och humor skildras hur världshändelser formar och fångar enskilda människors liv, liksom hur skilda livsöden hänger samman på oanade sätt.

Lisa Christensen är född och bosatt i Stockholm, men har bland annat bott i London och på Seychellerna. Hon har en fil. kand. i litteraturvetenskap och arbetar med marknadsföring. Spela roll är hennes debutroman.

"Det är kärlekshistorien som sinnrikt binder samman livsödena och man anar vart det bär men är fast i berättelsen intill slutet." BTJ

"Lisa Christensen har ömt format sina karaktärer, med både svärta och humor berättas en fängslande historia som man inte vill släppa taget om. En bok med djup och hjärta, en bok man vet att man kommer läsa igen, redan innan den tagit slut." I min bokhylla

"Spännande och välskriven" TV4 Nyhetsmorgon

"Spela roll grep tag i mig, hade inte riktigt förväntat mig det mörker och djup romanen förmedlar. Hur det hela hänger ihop är långt ifrån självklart, men jag tror på och fascineras av intrigen. Jag tycker speciellt mycket om skildringarna inifrån det forna Sovjetunionen inte minst den både dråpliga och sorgliga skildringen från 1987. Jag både överraskas och skakas om av Williams livshistoria och jag gillar verkligen slutet på romanen." Breakfast Book Club
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spela roll. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 19 januari 2023

    Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - För ett par månader sedan så läste jag Lisa Christensens andra utgivna bok, Sista säkra. Det var en spänningsroman, och jag tyckte väldigt mycket om boken, som fick 4,5 i betyg av mig. En mycket annorlunda spänningsroman var det. Nu har jag läst författarens debutroman, Spela roll, som inte är en spänningsroman, utan en roman, men även denna bok är mycket annorlunda. Men väldigt bra. Och jag kan varmt rekommendera boken, eller rättare sagt båda böckerna, som är h... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lisa Christensen