Den andra systern Boleyn (inbunden) Spara 45%
Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Den andra systern Boleyn (del 1)
Antal sidor
523
Utgivningsdatum
2021-09-07
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Lillemor Binett
Originaltitel
The Other Boleyn Girl
Medarbetare
Sangregorio, Paolo (form)
Dimensioner
220 x 145 x 37 mm
Vikt
722 g
SAB
Hce
ISBN
9789177993322
Den andra systern Boleyn (inbunden)

Den andra systern Boleyn

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-07
99 180 Du sparar 81 kr!
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Modern klassiker i nyutgåva!

Mary Boleyn är bara fjorton år när hon blir kung Henrik VIII:s älskarinna i början på 1500-talet. Hennes familj har sett kungens intresse för dottern och utnyttjar situationen för att skapa sig makt. De tvingar henne i säng med kungen, trots att hon redan är gift med en annan man.

Snart är Mary indragen i en farlig och falsk värld. Hovet skimrar av prakt och rikedomar men under ytan utkämpas dödliga intriger. Kungens favoriter får adelstitlar, rikedomar och herresäten och de som faller i onåd döms till döden.

När kungens intresse för Mary svalnar tvingas hon stiga åt sidan och se på när systern Anne tar hennes plats. Situationen är outhärdlig och Mary förstår att hon måste ta sitt öde i egna händer.

PHILIPPA GREGORY är en brittisk författare och historiker. LB Förlag har tidigare gett ut hennes roman Tidvatten och hösten 2021 kommer uppföljaren. Den andra systern Boleyn gavs ut första gången 2001 och har även blivit film med Natalie Portman och Scarlett Johansson i huvudrollerna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den andra systern Boleyn
 2. +
 3. I drottningens närhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt I drottningens närhet av Philippa Gregory (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den andra systern Boleyn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kungliga intriger, kärlek och svek!
  Boktanten, 3 mars 2022

  Jag gillar historiska romaner i allmänhet, och de som bygger på sanna historier i synnerhet. "Den andra systern Boleyn" var intressant på alla sätt och vis men jag fastnade inte riktigt i den. Den var svår att komma in i och jag tyckte mest att allt bollades mellan de två systrarna hela tiden. Men jag kanske ska nämna att jag inte hade koll på att den är verklighetsbaserad. Hade jag vetat det hade jag nog haft en större förståelse för bollandet.

  Philippa Gregory har ett behagligt och... Läs hela recensionen

 2. En spännande roman om svek, hemligheter och makt

  Oj vilken fantastisk berättelse! Den andra systern Boleyn är en förstklassigt berättad historia som var omöjligt att lägga ifrån sig, handlingen är snabb men samtidigt genomtänkt och alla historiska detaljer var underbart att läsa om. Philippa Gregory har skrivit en spännande historisk roman om svek, familjehemligheter, romantik och makt som tillsammans nålar fast läsaren och skapar intresse.

  Den dramaturgiska kurvan i handlingen är välskriven och spännande; det händer hela tiden någ... Läs hela recensionen

 3. Läsgodis för historieintresserade
  Fox, 16 oktober 2021

  Att vara flicka och kvinna på 1700-talet var inte lätt. Hon hade absolut ingenting att säga till om och giftes bort vid unga år. Mary, Annes yngre syster, giftes bort vid tolv års ålder och hann knappt lära känna sin make innan hon kallades till hovet vid fjorton års ålder. Att hon redan var gift betydde ingenting. Det var kungen som bestämde och att misshaga honom var otänkbart. Det medförde även fördelar för familjen i form av titlar och landområden.
  Mary ingick först bland drottningens... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Philippa Gregory