De rotlösa (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2021-09-23
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
ISBN
9789177993575
De rotlösa (e-bok)

De rotlösa E-bok

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-09-23

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Lydias bror Dani bär på ett mörkt förflutet. Som trettonåring värvades han av ett kriminellt gäng och dömdes för misshandel och narkotikabrott innan han lyckades bryta sig fri. De senaste åren har han skaffat både jobb och lägenhet och lovat sin familj att aldrig mer begå brott, så när Lydia kontaktas av polisen och får veta att Dani är misstänkt för att ha fört bort en ung kvinna rasar hela hennes tillvaro.
Men det är något som inte stämmer med anklagelserna mot Dani och eftersom polisen är övertygad om att han är skyldig börjar Lydia själv gräva i fallet. Den försvunna kvinnan, Linnea Arvidsson, är bosatt i det välbärgade området Västra hamnen och studerar vid Malmö universitet. Hennes skola ligger bara ett stenkast från det kafé där Dani arbetar. Men varför skulle han föra bort en kvinna som han inte har någon som helst koppling till? Och är Linnea verkligen den polisen och media verkar tro att hon är? I en desperat jakt på svar försöker Lydia hitta sin försvunne bror.
De rotlösa är en drabbande spänningsroman i vilken vi får följa historien genom tre perspektiv. Den första delen berättas av Lydia, den andra av Dani och den tredje av Linnea. Genom dem får vi lära oss hur tufft det kan vara att växa upp i ett av Malmös fattigaste områden, men också hur kärlek kan få oss att göra saker vi aldrig trodde var möjliga.

FRIDA SKYBÄCK bor i Skåne med sin man och deras två barn. Hon är känd som Sveriges feelgooddrottning och hennes tre första böcker på LB Förlag, Bokhandeln på Riverside Drive, Bokcirkeln vid världens ände och Bokskåpets hemlighet har hyllats av både läsare och kritiker och har sålt i över 220 000 exemplar. Nu debuterar Frida Skybäck som spänningsförfattare med De rotlösa.

"Detta är både en gripande relationsroman och en spänningshistoria. Skildringen av Malmö är målande och personerna där beskrivs levande och trovärdigt." Rasmus Klamas, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av De rotlösa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande
    -, 26 juli 2022

    Berättelsen är jordnära och trovärdig. En del av spänningen byggs upp när vi först får följa någon som får se konsekvenserna, men som vägrar tro att brodern är skyldig. Hon stöter även på en del obehagliga personer. När vi sedan får följa två andra personers perspektiv får vi dels reda på vad som har hänt, men även där finns ett spänningsmoment eftersom vi nu vet (eller kan gissa oss till) saker pga systerns upplevelser som den protagonisten inte vet. Det finns även några kortare bakgrundshis... Läs hela recensionen

  2. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 5 oktober 2021

    Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Frida Skybäck har tidigare skrivit åtta romaner, men jag har inte läst någon av dom. Nu gör hon sin debut som författare inom genren spänningsromaner, med boken De rotlösa. Och det var en mycket bra spänningsdebut, tycker jag. En lite annorlunda thriller/deckare där man får följa tre olika personer, och får läsa deras syn på händelserna i boken. Mycket välskriven, lättläst, spännande, berörande, och inte alls förutsägbar. Jag rekommenderar varmt boken, och hoppas... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Frida Skybäck