När natten är som ljusast (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2021-09-15
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Boel Unnerstad
Originaltitel
When the Moon is Low
Medarbetare
Sangregorio, Paolo (form)
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
216 g
ISBN
9789177993667
När natten är som ljusast (pocket)

När natten är som ljusast

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-09-15
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När natten är som ljusast Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Av författaren till Pärlan som sprängde sitt skal.

Fereiba har aldrig upplevt en större kärlek än den till sin make, Mahmoud, och deras familj. De lever ett lyckligt medelklassliv i Afghanistan med utbildning och välbetalda arbeten.

Men deras liv förändras hastigt när krig utbryter och talibanerna tar över makten i landet. Mahmoud, som är civilingenjör, blir måltavla för den nya fundamentalistiska regimen och mördas. Fereiba tvingas fly Kabul med deras tre barn och har bara en chans att överleva: hon måste ta sig till sin syster i England.

Med förfalskade papper påbörjar Fereiba en farlig flykt genom Afghanistan. Utmattad och förkrossad lyckas hon, dold av nattens mörker, ta sin familj över gränsen till Iran och hela vägen till Grekland. Men bland folkmassorna på en stimmig marknad försvinner plötsligt hennes tonårsson, Saleem, från resten av familjen. Fereiba står inför ett omöjligt val, men fortsätter flykten för att rädda de andra medan Saleem dras ned i en mörk undre värld bland papperslösa afghaner som härjar på Europas gator. På varsin sida av kontinenten kämpar Fereiba och Saleem för att nå varandra och för att finna en plats där de kan börja om på nytt.

NADIA HASHIMI är en afghansk-amerikansk författare och barnläkare som bor i Maryland. Hennes debutroman, Pärlan som sprängde sitt skal, har gjort succé över hela världen.

"Läsaren får en inblick i flyktingens omänskliga kamp för överlevnad och värdighet, i ett Europa som blir alltmer avhumaniserat. Boken bär en viktig röst i samhällsdebatten om en av vår tids största kriser. Även om det är en fiktiv historia känns den autentisk." Hanna Gunnarsson, BTJ

"Ett måste att läsa, om gränser och en stark moders kamp att ta sig över dem." O, The Oprah Magazine

"En fantastisk berättelse som ger mig en tankeställare. En bok som berör och som jag absolut rekommenderar!" Lindasbokinsta
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När natten är som ljusast
 2. +
 3. Pärlan som sprängde sitt skal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pärlan som sprängde sitt skal av Nadia Hashimi (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av När natten är som ljusast. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nulägesbok
  - (Hovås), 26 oktober 2023

  Skakande bok om vardagen för många av de miljontals flyktingar som är på väg mot Europa. Ett mycket aktuellt ämne.

 2. Berörande
  Birgitta Elisabet Sveijer, 22 november 2021

  Fantastisk bok som känns autentisk Att detta händer i vår tid är otroligt ! I alla krig finns alltid människor som är beredda att hjälpa och andra som utnyttjar människor i nöd !

 3. Medioker
  catrine Rask, 2 november 2021

  En historia vi hört förut. Inget nytt, inget omvälvande även om historien är viktig och aktuell igen. Medioker helt enkelt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Nadia Hashimi