Hela mitt hjärta : familjedrama (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2023-01-05
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
216 x 141 x 25 mm
Vikt
530 g
SAB
Hc
ISBN
9789177995401

Hela mitt hjärta : familjedrama

(6 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-01-05
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Välskrivet, rörande och upprörande." Eva Åström, Expressen Söndag

"En riktig bladvändare. Välskriven, med trovärdigt flerfacetterade karaktärer." Eva Gussarsson, Aftonbladet

"Fängslande berättelse om hemligheter och svek." Frida Boisen

"Jag är knockad av känslor! Det är en gastkramande historia som jag är övertygad kommer att beröra många." Charlotta von Zweigbergk

När Livia skrivs ut från sjukhuset efter att ha vårdats för en hjärtinfarkt gör hon det med en förnimmelse av att ingenting är som vanligt. Hon känner sig som en ny människa. Kanske inte till det yttre, men inombords är hon förändrad och hon är ödmjukt tacksam över att ha fått en andra chans i livet. Men tanken på vad det innebär och vad som väntar gör henne livrädd. I allt detta blir saknaden efter barnen bottenlös.

I sju år har hon funnit sig i att hennes tre barn inte vill ha någon kontakt. Inte ett ord. Inte en rad. Inte ett möte. Inte en dag har gått utan att hon tänkt på dem och undrat hur de har det.

När hon trevande börjar närma sig dem river det upp sår från en tid som de alla försökt glömma. Ett äktenskap som kanske aldrig borde ingåtts, en uppväxt som kantats av tystnad och falska motiv. Alla har de minnen som präglat dem. Men har de samma bild av vad som hände i villan där de bodde?

Hela mitt hjärta handlar om en mors värsta mardröm. Om hur rädslan för att lämnas och såras till slut blir så stor att ett liv i ensamhet är enda utvägen. Tills hjärtat en dag slår nya slag och vill något annat.

ANNE LILJEROTH är född 1963 i Skara men bor sedan länge i Stockholm. Hon debuterade som författare 2013 och Hela mitt hjärta är hennes åttonde roman. Med sitt känsliga språk utforskar hon livets snårskog och ämnen som berör.

"Gripande om avstånd och närhet." Litteraturmagazinet

"Oförglömlig läsning om ensamhet och rädsla som flätar samman en splittrad familj och deras trauman." Emmie Spånberger, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hela mitt hjärta : familjedrama
 2. +
 3. Führerns barnmorska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Führerns barnmorska av Mandy Robotham (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hela mitt hjärta : familjedrama. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Håller inte helt ut
  Katja , 23 februari 2024

  Boken börjar ok, intressant tema, man blir nyfiken. Ganska kort in i berättelsen börjar det skeva i storyn. Man får intryck att författaren forcerar in moment och karaktärer som för mig blir helt ologiska i berättelsens utgångspunkter, men som behöver passa in.Det funkar halva boken, sen blir det osammanhängande, och författaren får svårt att knyta ihop allt. Det saknas fördjupning i flera viktiga inslag, och hafsas över. Synd, det hade kunnat bli något intressant.

 2. Medioker
  BookBeauty, 15 februari 2024

  Efter att tidigare ha läst hennes roman" Hennes gröna ögon" och upplevt den ganska platt och enkel utan ett känslomässigt djup fick jag återigen samma känsla. Liljeroth tar sig an svåra smärtsamma ämnen men lyckas inte riktigt beskriva djupet av dem,det blir ytligt på ett sätt som saknar kraft. Kanske måste man ha upplevt svår oro och existentiell ångest själv innan man kan sätta sig in i de känslorna.
  Språket är enkelt. Jag saknar bredd och nyanser,karaktärerna förblir svaga.
  Slutet ... Läs hela recensionen

 3. En av årets bästa böcker!
  Linda, 4 februari 2023

  En bok som engagerar och berör, sätter sina spår och håller sig kvar länge! Välskriven och genomtänkt!

  Perfekt för bokcirkel eller kompisläsning!

  LÄS DEN! ❤️

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anne Liljeroth