Den tyska hustrun (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
438
Utgivningsdatum
2023-04-14
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Jessica Hallén
Originaltitel
The German Wife
Medarbetare
Sidiropoulou, Elita (form)
Dimensioner
220 x 145 x 32 mm
Vikt
626 g
SAB
Hce
ISBN
9789177995548

Den tyska hustrun

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-04-14
252
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"En helt fantastisk historisk roman. Spännande, engagerande och ställer läsaren inför flera moraliska frågor." Agneta Warheim, BTJ

Berlin, 1934. När nazisterna tar makten erbjuds Sofies man Jürgen en högt uppsatt position inom deras nya rymdprogram. Sofie och Jürgen motsätter sig Hitlers radikala åsikter men det står snart klart för dem att om Jürgen inte tar jobbet kommer deras inkomst att tas ifrån dem. Därefter deras barn. Därefter deras liv.

Alabama, 1949. Rymdracet är i full gång och Jürgen är en av flera tyska vetenskapsmän som tas emot av Amerika för att arbeta med raketer. För Sofie är det här en chans att lämna skräcken och det förflutna bakom sig. Men när rykten om deras koppling till nazisterna börjar spridas förvandlas löst skvaller till hätsk vrede. Det dröjer inte länge innan allt spårar ur.

Den tyska hustrun är en gripande roman som är inspirerad av den sanna historien om Operation Paperclip, NASA:s kontroversiella underrättelseprogram som anställde före detta nazister efter andra världskriget.

KELLY RIMMER är en storsäljande författare från Australien. Hon har bland annat jämförts med Jojo Moyes, David Nicholls och Nicholas Sparks. Den tyska hustrun är Kelly Rimmers sjätte bok på LB Förlag.

"Rimmer är en mästare på att finna okända delar av stora ämnen, såsom andra världskriget, och utforska dem i fascinerande romaner." Herald Sun

"Fängslande." Sunday Telegraph
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den tyska hustrun
  2. +
  3. En mors bekännelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt En mors bekännelse av Kelly Rimmer (pocket).

Köp båda 2 för 331 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den tyska hustrun. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gripande läsning
    veronicas_bok_bak_liv, 24 oktober 2023

    Berlin - 1935. När nazisterna tar makten erbjuds Sofies man Jürgen en högt uppsatt position inom deras nya rymdprogram, de motsätter sig Hitlers radikala åsikter men inser att tar inte Jürgen jobbet kommer deras inkomst att förvissna och därefter deras barn och liv. Alabama - 1949. Rymdsrbetet är i full gång och flera vetenskapsmän tas emot i Amerika. Det här blir en chans att lämna skräcken bakom sig, men när rykten börjar spridas om deras koppling till nazisterna så är allt på väg att spår... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kelly Rimmer