Konserverad kärlek och spröda drömmar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2023-01-13
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
172 g
SAB
Hc
ISBN
9789177995579
Konserverad kärlek och spröda drömmar (pocket)

Konserverad kärlek och spröda drömmar

(2 röster)
Pocket,  Svenska, 2023-01-13
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Konserverad kärlek och spröda drömmar Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den före detta elitgymnasten Gunilla för en tynande tillvaro som rektor på ett föräldrakooperativ i en liten förort till Helsingborg. Att hon en gång varit full av liv och framtidsdrömmar är svårt att tro när hon i sakta mak tar sina promenader på stranden i hopp om att komma över sitt livs kärlek, fotbollsproffset Torsten, som lämnade henne för en karriär i Milano för 49 år sedan. I bagaget bär Gunilla på mörka hemligheter som hon gör sitt bästa för att slippa konfronteras med. Men hur länge kan hon trycka undan dem?

Pensionen närmar sig och med den ensamheten. Hennes bästa vän, virvelvinden Biggan, finns förstås där men oceanen av ofrivillig egentid hotar att översvämma henne. Det enda som håller hennes låga brinnande är skolans planer på att expandera verksamheten med ett högstadium. Men pensionärsföreningen med den retlige Olle i spetsen gör allt för att grusa planerna på utbyggnaden som inkräktar på strandskyddet.

När Gunilla är nära att ge upp hoppet, knackar ungdomskärleken plötsligt på dörren.

Konserverad kärlek och spröda drömmar är en varm och hoppfull roman om vänskapens och kärlekens helande kraft och om att det aldrig är för sent att våga börja leva.

ÅSA HALLENGÅRD är uppvuxen på en gård utanför Ängelholm. Hon älskar att vara utomhus och cykelpendlar mellan hemmet i Landskrona och arbetet som lärare i Helsingborg. På sadeln växer manusidéerna fram. Åsa har ett stort fotbollsintresse som varvas med joggingturer i soluppgången. Även musiken har alltid varit viktig och saxofonspelandet ligger henne varmt om hjärtat. Åsa har tidigare skrivit tre böcker. Konserverad kärlek och spröda drömmar är hennes första roman på LB Förlag.

"Berättelsen har både värme och humor samt en hoppfull och positiv grundton trots de motgångar huvudpersonen går igenom. Detta är en välskriven feelgoodroman med både djup och nyanser." BTJ, betyg 5 av 5
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konserverad kärlek och spröda drömmar
  2. +
  3. Sommargästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sommargästen av Anna Sundbeck Klav (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Hallengård