Pestkung (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2023-02-10
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
180 x 110 x 14 mm
Vikt
124 g
SAB
Hc
ISBN
9789177995586

Pestkung

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-02-10
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Extremt ruggig! Vågade knappt läsa när jag var ensam hemma. Väl genomfört!" Jens Lapidus

"En blivande modern skräckklassiker." Camilla Sten

"Jag gillar språket, den dokumentära stilen känns nyskapande." Karin Smirnoff

För att en berättelse ska bli till behövs inte mer än ett ytterst litet uppslag, ibland inte mer än ett ord.

I flera månaders tid har Mikael Strömberg kämpat med en tilltagande skrivkramp. Inspirationen tryter och skrivandet har stagnerat. Något måste till, annars fruktar Mikael att författarkarriären kan vara över.

Från ingenstans kommer det till honom, bara så där i förbifarten, just som endast ett ord - pestkung. Ett ord som fascinerar, och Mikael börjar söka efter svaret på dess innebörd.

Utifrån det här abstrakta ordet vecklar en makalös, ohygglig och högst konkret historia ut sig. En historia där personer fått sina liv förstörda, där husdjur blivit bortrövade, ungdomar försvunnit och människor bragts om livet. Mitt i denna tidigare okända verklighet befinner sig nu författaren själv, och plötsligt växer en helt ny fruktan fram hos honom.

Pestkung är en dokumentärt berättad och andlöst spännande skildring, där Mikael Strömberg blir indragen i outforskade och skrämmande miljöer bortom allmänhetens kännedom.

MIKAEL STRÖMBERG är född 1976 och bor i byn Spillersboda ute vid Roslagskusten med sin fru och deras två barn. Hans författarskap tog sitt avstamp 2011 med den hyllade skräckromanen Vätten, och han har sedan dess skrivit ett flertal skräck- och spänningsromaner, kapitelböcker för unga och en handfull noveller. I hans böcker förenas allt som oftast vardagsrealism med övernaturliga element.

"Strömberg är en väldigt begåvad skräckförfattare. En av få som verkligen kan skrämma slag på en. Inspirerande!" Helena Dahlgren

"Det här är en originell roman, svårklassificerad på gränsen mellan fakta och fiktion. Som läsare är det svårt att inte bli lika trollbunden av undersökningen som de tre som genomför den." BTJ, betyg 4 av 5

"Strömberg har skrivit en roman som jag inte kommer glömma, då den i sin karaktär är så pass unik att den sticker ut." David Larsson, FromBeyond.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pestkung
 2. +
 3. Vad gör dina barn när du sover?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad gör dina barn när du sover? av Mikael Strömberg (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pestkung. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Forestmonster
  ninasboktips, 16 april 2023

  Författaren Micke lider av skrivkramp, en skrivkramp som mynnar ut i stress och otålighet, och i sin jakt efter idéer ramlar han över ordet Pestkung och börjar leta information och kommer fram till sekten Pestkung, ett kollektiv med några få utvalda.

  Micke nystar vidare och till sin hjälp får han Jack Werner från Creepypodden och musikjournalisten Fredrik Strage, och de inleder jakten på sanningen. En sanning som går via en mördad man i en frysbox, försvunna husdjur och tjejer, paras... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikael Strömberg