Den tyska hustrun (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
438
Utgivningsdatum
2024-01-11
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Jessica Hallén
Originaltitel
The German Wife
Dimensioner
178 x 110 x 26 mm
Vikt
232 g
ISBN
9789177996552

Den tyska hustrun

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2024-01-11
79
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"En helt fantastisk historisk roman. Spännande, engagerande och ställer läsaren inför flera moraliska frågor." Agneta Warheim, BTJ

Berlin, 1934. När nazisterna tar makten erbjuds Sofies man Jürgen en högt uppsatt position inom deras nya rymdprogram. Sofie och Jürgen motsätter sig Hitlers radikala åsikter men det står snart klart för dem att om Jürgen inte tar jobbet kommer deras inkomst att tas ifrån dem. Därefter deras barn. Därefter deras liv.

Alabama, 1949. Rymdracet är i full gång och Jürgen är en av flera tyska vetenskapsmän som tas emot av Amerika för att arbeta med raketer. För Sofie är det här en chans att lämna skräcken och det förflutna bakom sig. Men när rykten om deras koppling till nazisterna börjar spridas förvandlas löst skvaller till hätsk vrede. Det dröjer inte länge innan allt spårar ur.

Den tyska hustrun är en gripande roman som är inspirerad av den sanna historien om Operation Paperclip, NASA:s kontroversiella underrättelseprogram som anställde före detta nazister efter andra världskriget.

KELLY RIMMER är en storsäljande författare från Australien. Hon har bland annat jämförts med Jojo Moyes, David Nicholls och Nicholas Sparks. Den tyska hustrun är Kelly Rimmers sjätte bok på LB Förlag.

"Rimmer är en mästare på att finna okända delar av stora ämnen, såsom andra världskriget, och utforska dem i fascinerande romaner." Herald Sun

"Fängslande." Sunday Telegraph
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den tyska hustrun
  2. +
  3. Dottern i Paris

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dottern i Paris av Kristin Harmel (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den tyska hustrun. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Skrämmande och lärorik skildring
    kerstin wernstedt, 27 mars 2024

    Boken ger en del nya perspektiv på hur en totalitär stat inverkar på människors liv. Jag kände tidigare inte till att hushållshjälp rekryterades i ockuperade områden och hölls som ett slags lägerfångar i nazistiskt renläriga hem. Här skildras hur hela samhället genomsyras av lögner kring hur det går i kriget och att det inte går att få några pålitliga uppgifter om vad som händer i Tyskland eller i andra länder. Berättelsen blir lite "långrandig" med rätt många upprepningar av liknande händels... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kelly Rimmer