Den sista livbåten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (329.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna-Carin Henricsson
Utgivningsdatum
2024-02-28
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Åsa Brolin
ISBN
9789177996675

Den sista livbåten Ljudbok

(60 röster)  |   Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2024-02-28

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
1940, Kent: Alice är varken modig eller vågad. Hon håller sig helst till äventyren på sidorna i sina böcker. Men hotet om en tysk invasion hägrar och krigstider kräver mod. När ett plan kraschar nära Alices hem väcker det en styrka hos henne som sedan länge legat gömd. Fast besluten om att dra sitt strå till stacken, finner hon sitt krigkall. Hon ska hjälpa till att rädda brittiska barn ur landet.
1940, London: Lily brukade drömma om att använda sin matematiska talang till något mer än att göra tabeller över livsmedelskostnader, men livet och kärleken lade ut en annan kurs för henne. Hennes två livliga barn och kärleksfulle make är allt för henne men en dag skiljer kriget dem hjärtlöst åt. Plötsligt är hennes make borta och Lily ställs inför ett omöjligt val: att låta barnen stanna kvar hos henne i England, där hon inte kan garantera deras säkerhet, eller sätta dem på ett fartyg över Atlanten, där säkerheten är långt borta från henne själv.
När nazisternas ubåtar sänker ett av skeppen med brittiska barn på väg till Kanada, klarar sig endast en livbåt undan och flyter nu fritt på Atlantens stormande hav. Alice och Lily, som aldrig tidigare mötts, blir varandras största hopp när deras liv ödesmättat flätas samman.

HAZEL GAYNOR är en internationellt bästsäljande författare vars böcker toppat New York Times, USA Todays och Irish Times bästsäljarlistor. LB Förlag har tidigare gett ut två böcker av Hazel Gaynor, Fyrvaktarens dotter och Vi var unga och modiga, som nominerades 2020 till Irish Book Awards. Hazel Gaynor bor på Irland med sin man och deras två barn.

"Boken fångade mig från första sidan. Det är en rörande berättelse om kärlek, hopp och mod i den mörkaste av tider. Minnesvärd läsning som stannar kvar hos dig." Kristina McMorris

"Det är omöjligt att sluta läsa." Historical Novels Review
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Den sista livbåten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 2VK-drama
  -, 19 maj 2024

  Inspirerad av stark sann historia men skriven ganska fluffigt. Lite som en historia i en veckotidning språkmässigt.

 2. Fängslande bok
  -, 8 april 2024

  Baserad på verkliga hälsningar under andra världskriget. Det gör boken extra spännande.

 3. Bra bok!
  Birgitta, 26 mars 2024

  Tyckte boken var bra men uppläsaren bör lära sig uttala alla bokstäver, även r!

 4. Omöjlig att släppa
  Cissi, 25 mars 2024

  Gripande, spännande. Bra skriven. Grät floder av förtvivlan och glädje.

 5. Otroligt bra
  -, 6 mars 2024

  Var en av det bästa jag läst

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Hazel Gaynor