Bojan och tåget (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bojan (del 3)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2019-06-04
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Harris, Martin (form)
Illustratör/Fotograf
Filippa Widlund
Dimensioner
215 x 165 x 10 mm
Vikt
161 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178033515

Bojan och tåget

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-06-04
81
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Som i alla böcker om Bojan blir det både fakta och saga. Fakta om tåget och en berättelse om hur en älg räddas. Allt på en lagaom nivå för fyraåringen av Bolibompas Johan Anderblad som kan allt om stora fordon. Boken är djuplodande och verklighetsbaserad utan att vara för lång för att högläsas om och om igen!

Det är läggdags och Bojan ska klä på sig pyjamasen, men fastnar i tröjan. Det blir alldeles mörkt, precis som när de åkte till mormor i den där tunneln. Han frågar mamma om hon kört ett tåg, och det har hon. För mamma Bibbi har kört nästan alla sorters fordon, hon älskar allt med en motor i. Hon har till och med jobbat som lokförare och kört tåg. Hon berättar för Bojan om hur det är att köra tåget, hur man gasar, bromsar och vilka trafikregler som gäller.

Efter ett tag hoppar Bojans katt Tussan upp på Bojans mage. Bojan frågar om mamma räddat något djur någon gång när hon körde tåget. Och det har hon. Det var en älg som fastnat på spåret. En lokförare som körde åt andra hållet larmade Bojans mamma att det var en älg på det spår hon körde. Det tar jättelång tid för tåget att bromsa, men de klarar det precis.

Johan Anderblad har producerat många program om fordon för SVT, vilket gjort honom till något av en expert på att förklara teknik för barn. Han känner sin målgrupp och kan med van hand skriva så att det blir både spännande och intressant för åldern då barnen är som mest fascinerade av stora fordon. Illustrationerna är gjorda av Filippa Widlund som med mjuka runda former gör de stora fordonen mer stiltypiska, samtidigt som de ändå är helt korrekta och lätta att känna igen.

Tidigare böcker i serien är Bojan och brandbilen, Bojan och polisbilen, aktivitetsboken Måla och pyssla med Bojan samt Pixiböckerna Bojan släcker en eld och Bojan jagar en fartdåre.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bojan och tåget
 2. +
 3. Bojan och sopbilen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bojan och sopbilen av Johan Anderblad, Filippa Widlund (inbunden).

Köp båda 2 för 220 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Bojan och tåget. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik, spännande och fina bilder
  Christel Larsson, 8 mars 2024

  Mitt 2,5-åriga barnbarn är väldigt förtjust i denna bok. Det är en trevlig historia som berättas med väldigt fina bilder som beskriver ett tågs olika delar.

 2. Lärorik och spännande!

  En lärorik och spännande bok med fina illustrationer. Bojan är en ny bekantskap för min del. Den här boken handlar om Bojan och hur ett tåg fungerar (finns två andra böcker i serien som handlar om hur polis- och brandbilar fungerar, finns även två pixiböcker). Bojan ska gå och lägga sig och han ska byta om till pyjamas och då kommer han tänka på när han och mamma åkte tåg. Mamma berättar då för Bojan att hon arbetat som lokförare förut. Sen börjar mamma berätta för Bojan om hur man kör ett tå... Läs hela recensionen

 3. Fascinerade bilderböcker för fordonsfantaster!
  Gullis lästips (Rönninge), 18 april 2020

  Det tutar och blinkar en hel del i bilderböckerna om Bojan som älskar fordon. I Bojan böckerna blandas fakta och saga som passar alla fordonsfantaster.

  Bojans mamma har kört nästan alla fordon och vet det mesta om hur de funkar. Och det är tur, för Bojan är vetgirig och har massor med frågor.

  Här får fordonsintresserade barn reda på intressant fakta om olika intressanta fordon med olika faktadelar både tydliga med färgstarka bilder och i kortfattad textrutor.

  Det är... Läs hela recensionen

 4. Trivsam faktaspäckad historia om tåg
  Edward Blom, 20 januari 2020

  Bok av lite samma slaget som de populära Halvan-böckerna d.v.s. lite fiction men ändå detaljerat berättande av hur ett fordon, i detta fall tåg, fungerar. Populär bland mina barn. En rolig blinkning till de vuxna är att diverse kändisar (bl.a. jag själv) skymtar som staffage.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna