Modigast i världen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2019-08-26
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Andrea Femerstrand
Dimensioner
215 x 155 x 15 mm
Vikt
491 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178034604
Modigast i världen (inbunden)

Modigast i världen

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-08-26
149
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hur känns det att vara rädd för allting - och ändå tvingas göra det läskigaste av allt?

Modigast i världen är journalisten Malin Karims och skådespelaren Alexander Karims gemensamma barnboksdebut - en varm och rolig högläsningsbok om att kliva ur någons skugga, och om att hitta styrkan inom sig själv.

Alba bor på en ö långt bort med sina vilda syskon. Själv är hon rädd för nästan allting. Efter en våldsam storm försvinner alla hennes syskon och hon är plötsligt ensam i stugan med sin matglada get Yanko. Tillsammans måste de ge sig av för att hitta Albas pappa. Det blir en lång vandring med många läskigheter, men också äventyr och nya bekantskaper. Och kanske handlar mod inte alls om att inte vara rädd - utan att vara rädd men försöka ändå!

Äventyret förstärks av Andrea Femerstrands ljuvliga fyrfärgsillustrationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Modigast i världen
 2. +
 3. Rikast i världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rikast i världen av Alexander Karim, Malin Karim (inbunden).

Köp båda 2 för 296 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Modigast i världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En ny favorit!
  Kaffeläsaren, 3 oktober 2019

  Modigast i världen är en perfekt högsläsningsbok! Maken och jag har turats om att läsa boken för sonen (8 år) vid läggdags varje kväll. Den har ett fint läsflyt och är trevlig att läsa. Det är länge sen sonen blev så begeistrad i en bok som i denna! Redan på morgonen har han börjat fundera på vad som kommer hända för Alba och Yanko nästa gång vi ska läsa boken. Sonen brukar normalt vara lite svår att få ikull på kvällarna men när vi läste boken så ville han själv gå och lägga sig för att få h... Läs hela recensionen

 2. Bok om mod

  Alba är tystlåten och orolig. Hon bor med sin pappa och sin stora syskonskara i en by. Mamman har dött i en drunkningsolycka och efter hennes död blev Alba rädd och ängslig.

  En dag blir vattnet förorenat och Albas pappa måste mönstra på ett skepp för att få pengar till mat. Det händer en naturkatastrof och när Alba vaknar upp är hon ensam med geten Yanko. Alba måste hitta sin pappa. Hon måste utmana sig själv och göra saker hon är rädd för.

  Vår yngsta kände igen sig i bok... Läs hela recensionen

 3. Bra! Om att hitta tryggheten i sig själv

  I boken "Modigast i världen" får vi följa oroliga och tystlåtna Alba som bor med sin pappa och sin stora syskonskara i en by på en ö.
  Pappa Louie uppfostrar barnen själv sen ett antal år då mamman dog i en drunkningsolycka. Efter mammans död har Alba blivit än mer rädd och ängslig.
  För henne är pappa Louie hennes stora trygghet och så länge hon är nära honom känner hon lugnet och tryggheten som hon saknar inuti i sig själv.
  Men allt förändras när byns inkomstkälla försvinner eft... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna