Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2020-09-04
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Bonnier Carlsen
Originaltitel
Odysseus pojke
Medarbetare
Linhult, Caroline (form)
Illustratör/Fotograf
Ishtar Bäcklund Dakhil
Dimensioner
220 x 157 x 33 mm
Vikt
765 g
SAB
Hcg
ISBN
9789178037902

Odysseus pojke

(9 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-04
189
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Annika Thor är en av våra verkligt stora berättare. I "Odysseus pojke" skriver hon om teman som är både tidlösa och skrämmande aktuella: Att längta efter en förälder man aldrig har känt. Att förstå vad krig gör med människan - och att välja ett annat liv än krigarens och hjältens.

Telemakos, Odysseus son, har inte många jämnåriga vänner på Ithaka. Mest är han hemma i palatset, med sin mamma Penelope och barnsköterskan Eurykleia. Han tänker mycket på sin pappa som han aldrig hann lära känna. Odysseus drog ut i krig, långt borta i Troja, och har inte kommit tillbaka till ön. På kvällarna händer det att Eurykleia sätter sig på sängkanten och berättar fantastiska historier om Odysseus hjältedåd, och Telemakos älskar att lyssna och fantisera om att hans pappa ska komma hem.

Men åren går. Snart är Telemakos en ung man och måste själv ta ansvar för sin egen och sitt lands framtid. Ska han gå i sin pappas fotspår? Eller finns det ett annat sätt att växa upp till man?

"Odysseus pojke" är en högklassig allåldersroman som rymmer både en lyhörd uppväxtskildring och en spännande äventyrsberättelse, byggd på den grekiska mytologin, om Odysseus vindlande resor på havet efter kriget i Troja.

Annika Thor har bland annat skrivit "Odjuret i labyrinten" (med illustrationer av Jakob Wegelius), "En ö i havet"-serien om systrarna Steffi och Nelli och bilderboken "Mirabell och Astrakan". Hennes böcker har bearbetats för teve, teater och radio, de har översatts till många språk världen över och prisbelönats både i Sverige och internationellt. Ishtar Bäcklund Dakhil är illustratör och har här illustrerat omslag och inlaga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Odysseus pojke
 2. +
 3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Odysseus pojke. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mer vuxenbok

  Jag köpte den för att ge den till mina barnbarn, men ångrade mig.
  Jag hade tänkt boken som en introduktion till Iliaden och Odysséen och ville väcka barnbarnens lust att veta mer. Men tvärtemot vad jag tänkt mig krävde boken förkunskap om slaget om Troja och om Odysseus äventyr. Så boken jag ville ge är ännu oskriven!
  Catharina Kjellgren, Linköping

 2. Bildningsroman (med platt samtida maktanalys)
  Alexandra , 29 december 2020

  Odysseus pojke är en välskriven bok som fungerar utmärkt som högläsningsbok. Överhuvudtaget är den ett välbehövligt tillskott till samtida utgivningar riktade till åldersgruppen. Vi läser den för familjens yngsta pojke som går i ettan och han tycker om den, även om det tar några kapitel innan man till fullo kommer in i själva berättelsen. Det bästa med boken är dess anspråk att vara en slags bildningsroman för dagens barn. Dock skymmer samtidens värden och ideal sikten ibland, exempelvis geno... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Annika Thor

Bokvideo