Så funkar krig och konflikter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Så funkar (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
77
Utgivningsdatum
2021-07-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Mats Wänblad
Originaltitel
Why do we fight
Illustratör/Fotograf
Jenny Jordahl
Dimensioner
268 x 202 x 14 mm
Vikt
514 g
SAB
uObba
ISBN
9789178038060

Så funkar krig och konflikter

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-07-01
179
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
På nyheterna hör vi ständigt om krig och oroligheter. Och i vår egen vardag möter vi konflikter hela tiden. I "Så funkar krig och konflikter" lär du dig känna igen grundorsakerna till varför de uppstår. Med kunskap är det lättare att ifrågasätta rasism, fördelning av resurser, auktoritära ledare och falsk information. Här berättas både om politiska konflikter och om motsättningar som uppstår i klassrum eller i familjer. Det finns många likheter. Hur reagerar vi för kränkningar och förtryck, eller om rätten till självbestämmande skulle upphöra? Om du ställdes inför valet att antingen leva i en diktatur eller fly - vad skulle du göra?

Denna tankeväckande bok på ett svårt tema är en bearbetning av den kanadensiska författaren Niki Walkers bok "Why do we fight". Hennes text kompletteras med journalisten Martin Schibbyes gripande, personliga reportage, där vi får möta unga människor från konfliktzoner runtom i världen. Boken har illustrerats av norska Jenny Jordahl som brinner för viktiga ämnen. Hon har bland annat tecknat serieboken "Kvinnor i kamp" (2018).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Så funkar krig och konflikter
  2. +
  3. Så funkar pengar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så funkar pengar av Matilda Westerman, Per Wreding (inbunden).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Så funkar krig och konflikter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk och viktig
    Sven, 23 december 2021

    Oerhört angelägen och relevant. Bra förklarat alla tänkbara aspekter om konflikter och varför de uppkommer. Lätt att förstå för barn men antagligen lika upplysande för de flesta vuxna som inte har konfliktforskning som främsta hobby. Rekommenderas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna