Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2020-08-26
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Lars Lerin
Dimensioner
272 x 233 x 15 mm
Vikt
652 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178038473

Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter

(121 röster)  |   Läs 27 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-26
279
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Långt östpå skogen, nedom Klatterberget och Gäddtjärnsbråten, bortom Lillpytt och Koögat, ett stenkast från Skabbhaget och Fiskbyttan, strax intill Månskullen, ligger ett litet boställe kallat Skräddartorp. Där bor Elsa Karlsson med sina 28 katter. En heter Liten och han är inte stor, men han är större än Jätteliten. Och där syns Gråmor. Och Gullpiga, som har två vita morrhår. Och Tuggeliten. Och Chefen som sitter och glanar jämt som om han menade sig till Norge. Och Gammelgrå med vingelsjukan. Och Klotrund med de trasiga öronen. Och Den bättre med sex klor på varje tass. Gäspan, hon har en tunga så ynkligt lång. När hon gäspar tittar den ut som en strut. Men Bitarkatten, honom får du stryka på en gång, sedan hugger han. Lilljons är född ute, en morgon satt han på trappan och bara fanns.

Visst är det en alldeles egen värld hon lever i, Elsa i Skräddartorp. Som rådde här en annan årstid än ute i den soliga världen, som om klockorna stannat och lämnat Elsa och hennes katter kvar i sin egen tid.

Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter är Lars Lerins andra barnbok, en berättelse i ord, fotografier och akvarell.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter
 2. +
 3. Kråksommar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kråksommar av Lars Lerin (inbunden).

Köp båda 2 för 544 kr

Kundrecensioner

Det finns 27 recensioner av Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stämningsfyllt men skrämmande
  AgnesKenshin, 16 april 2022

  Hade kunnat ge fem stjärnor till boken med mysigt fyllt stämningsfulla beskrivningar och vackra akvarellmålningar, förutom att författaren förskönar djursamlare (oftast äldre damer med katter) och dess problematik, som i slutändan drabbar katterna hårdast.

 2. Vilken karamell!
  Ann Gustafsson, 28 oktober 2021

  Lars Lerins underbara akvareller tröttnar man aldrig på. Tillsammans med fin historia och bra layout blir det underhållande för alla åldrar.

 3. För en kattälskare
  Elisabeth Wigmark, 16 september 2021

  En bok för alla barn som vuxen.Boken handlar om hur det kunde vara förr i tiden hos en tant som älskar katter fint illustrerad med vackra målningar o kärlek.
  Julklapps tips

 4. Härligt levande berättelse.
  Sigun Oldberg, 26 mars 2021

  Särskilt roligt att se Lars L målningar av katter - deras ögon!!! och människor. Männisakor förekommer ju inte i Lars målningar.
  Alla katterna är ljuvliga.

  Boken passar lika bra för barn som vuxna. Lars är suverän på att berätta. Jag ser hela situtationen framför mig när jag läser och ser bilderna. Tänker att det är en film.

  Boken är en guldgruva!

 5. Underbar bok
  Maritta Pöysti, 23 februari 2021

  Underbar, underhållande och läsvärd bok med fina bilder av Lars Lerin, bara myser i soffan. Bläddrar om och om igen. Passar bra för vuxna som barn.

 6. Älskade katter
  Annemor Lindahl, 12 februari 2021

  Så fin historia om Elsa och hennes katter. Enkelt liv men Elsa var nöjd en fröjd att läsa och få njuta av alla dessa underbara akvareller. Lerin är fantastisk.

 7. Fantasieggande berättelse
  K.Cederblad, 27 januari 2021

  Vackra naturmålningar, och en sagolikt vacker berättelse om Elsa och alla hennes katter och bestyr i det ödsliga torpet, långt från allfarväg.

 8. Katterna och deras betydelse för Elsa
  Ruth Anna-Karin Nordström, 12 januari 2021

  En fantastisk beskrivning av den udda männniskan i Sverige . Det finns inte så många kvar av dessa människor som kräver så lite och ändå är nöjda med livet. För Nutida barn blir det som historia och samtidigt spänning hur det ska gå med Elsa och alla katter. Inte många barn har möjlighet att komma i kontakt med de få människor som finna kvar med denna livsstil. Det blir som att fly från verkligheten för barn. Fantastiska målningar med djur och natur, lite spännande med alla katter och deras ... Läs hela recensionen

 9. Barnbok för vuxna
  Peter Hennix, 12 januari 2021

  Fina akvareller och foton, lättflytande text med tänkvärda reflektioner. Presenterad som en barnbok men är nog mer givande för vuxna.

 10. Jättefin barnbok - för vuxna
  Mamma till två, 11 januari 2021

  Underbar bok! Både berättelsen och de vackra akvarell-bilderna. Men tycker inte den passar till barn utan mer till vuxna. Jag köpte en till barnens mormor och en till deras farmor och de blev jätteglada och tyckte mycket om boken. Barnen däremot var helt ointresserade.

 11. Fin bok
  Siv Annelie Eriksson, 4 januari 2021

  En fin och njutfull bok med fina och vackra målningar och en ljuvlig berättelse. Mina barnbarn kommer att gilla den och dela glädje med mig.

 12. recencion
  solen, 2 januari 2021

  Jag tycker om de vackra bilderna som finns i boken. Vackra bilder som man kam upptäcka små detaljer när man sitter och tittar på dem en stund, Det är härliga bilder från naturen. miljöer.

 13. jättenöjd
  Anita Frick, 1 januari 2021

  Har köpt boken som present /Köpte den för bilderna Tror att mitt barnbarn blir jättelycklig över att äga den boken (när hon är i övre tonåren)

 14. Elsa i Skräddartorp
  Marianne Nilsson, 25 december 2020

  Boken var otroligt vacker med Lars Lerins akvareller men jag tyckte inte att det var en barnbok. Den handlade för mycket om en gammal kvinna och hennes liv - tror inte att små barn kan sätta sig in i det tyvärr.

 15. Till alla katt-och Lerinfans!
  Bumsan, 17 december 2020

  Så fin bok.Rolig och finurlig text. Vackra bilder. En bok för alla kattälskare och Lerin.
  Blir en julklapp till en älskad barnfamilj med katter som älsklingsdjur

 16. Så fin
  Lilian, 27 oktober 2020

  Lerin beskriver även " det skitiga" på ett fint vis. Utan kritik, bara som det är. Inget svartmålande av Elsa..Och som vanligt med Lerin så fina bilder.

 17. En poetisk skildring om Elsa och katterna.
  Bokomanen, 12 oktober 2020

  Fantastiska akvareller och texten är poetisk. Lars Lerin är mångsidig. Kärleksfullt tecknat om ett livsöde som var. Passar vuxna och kanske lite äldre barn.

 18. Fin bok
  -, 2 oktober 2020

  Fina Lerinbilder och bra foton. Som vuxen tycker jag det var en fin bok. Mina barnbarn däremot gillade den inte men den kan nog passa bättre för lite äldre barn.

 19. En bok som berör!

  En härlig läs- och tittupplevelse. En Fin hyllning till en tid som varit.

  Fantastiska illustrationer och foton!

  Sen jag läste "Trollet är inte hemma" har jag önskat en ny bok av Lars Lerin. Nu har jag Äntligen fått läsa en ny bok av Lerin; "Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter".

  Vi får träffa Elsa och flera (om inte alla) av hennes 28 katter. Den ena med det konstigare namnet än den andra. Men samtliga härliga personligheter och Alla är viktiga för Elsa. Dem... Läs hela recensionen

 20. Bok för vuxna och stora barn

  Fantastiska bilder (som alltid). Berättelsen om Elsa är mild och stämmer till eftertanke. Jag tycker att bokus kategoriserat den fel när man placerat den för 3-6 år.

 21. Ljuvlig och kärleksfull berättele.
  Monica , 14 september 2020

  Jag är 75 år och på min mormors tid fanns fortfarande dessa intressanta personerna i ens närhet. TACK till Lars Lerin!!! Fin skildring hur livet kunde te sig hos Elsa. Bör läsas av alla!!

 22. Min upplevelse.
  Maja-Lisa , 14 september 2020

  Jag tänkte mig dessa böcker till två barnbarnsbarn som är 3 resp. 4 år men till dem var det fel med Elsa i skräddartorpet så jag har köpt Trollet är inte hemma som de ska få i stället. Får ge Elsa med kattorna till ngr lite äldre. Fantastiska böcker från en fantastisk författare.

 23. Vackra bilder till spännande berättelse
  Anna Zachrisson, 11 september 2020

  Lars Lerins akvareller i kombination med foton och en text med språklig spänst gör berättelsen lika läsvärd för gammal som för ung.

 24. Underbar bok
  Anna-Liisa Karlsson, 10 september 2020

  Så vacker bok om Elsa och hennes katter ❤ så vackert illustrerat ❤ jag slukade boken på en gång när jag fick den😻 och kommer att läsa den om och om igen😍

 25. Fantastiska akvareller
  Eva Maria Marand, 10 september 2020

  Lars Lerin skriver så kärleksfullt och poetiskt om Elsa och hennes katter. En bok kanske mer för de vuxna än barnen.

 26. Lars bör få Nobels litteraturpris!!!!!
  Christel Högberg, 10 september 2020

  Fantastiska bilder!
  Jag och mina barnbarn gillar den lika mycket. Mycket fängslande.
  Kommer att läsa den mer än en gång.

 27. Starka Elsa
  Anna-Carin Carlsson Sellberg, 10 september 2020

  En underbar berättelse med foton och Lars fantastiska målningar. Ett levnadsöde på ett sätt tragiskt men samtidigt skildrat med kärlek och värme som gör att läsaren känner att Elsa valt rätt i sitt liv.

Visa alla 27 recensioner

Fler böcker av Lars Lerin