Vänta på vind (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2019-08-07
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Benk, Lisa (form)
Illustratör/Fotograf
Lisa Benk
Dimensioner
206 x 155 x 17 mm
Vikt
349 g
SAB
Hcg
ISBN
9789178090655
Vänta på vind (kartonnage)

Vänta på vind

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2019-08-07
137
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vinga drömmer om havet. Hon tänker bli sjöman och segla till avlägsna hamnar och kanske rädda en eller annan skeppsbruten. Hemma i stan går mamma och är ledsen och pappa har flyttat för gott. Men nu är det sommar hos morfar på ön och allt det andra känns långt bort. Morfar har gett Vinga en gammal snipa som hon ska göra sjöduglig. På ön är allt som det alltid har varit, fast ändå inte. Dagarna dallrar av hetta, och plötsligt börjar en tjej med svart hatt dyka upp på stranden där snipan ligger. Vinga har sett henne några gånger, Rut heter hon. Det enda de verkar ha gemensamt är åldern och att de befinner sig på samma ö. Ändå visar det sig vara så mycket mer.

Inkännande och med mycket värme berättar Oskar Kroon om ett sommarlov då Vinga lämnar barndomen bakom sig. Med avsked, nyvunnen vänskap och en strandad val lär hon sig att stå stadigt i en storm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vänta på vind. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Känslofull
    Lena Cecilia Bjärbo, 20 februari 2020

    Fantastisk beskrivning av ungdomars känslor och förhållandet mellan flickan och morfar. Inte en vanligt ungdom som beskrivs så kärleksfullt och fint.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Oskar Kroon