Att vara man (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2022-04-04
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Inger Johansson
Originaltitel
To Be a Man
Medarbetare
Norstedts Ateljé (form)
Dimensioner
218 x 145 x 20 mm
Vikt
390 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789178092208

Att vara man

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-04
259
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
Visa alla 1 format & utgåvor
Tänkvärt, intelligent och fyndigt om hur det är att bli man idag.

Med stort mod och psykologisk skärpa undersöker Nicole Krauss spänningar som sedan urminnes tider finns mellan män och kvinnor. Historierna är samtida och rör sig mellan Schweiz, Japan, New York, Tel Aviv, Los Angeles och Sydamerika.

Att vara man skildrar fäder, älskare, vänner, barn och även en återfunnen borttappad make som visar sig egentligen aldrig ha varit en make.

Sättet som historierna speglar varandra gör att boken läses som en roman. Vi påminns om olika stadier i våra liv: åldrande föräldrar, nyfödda barn, en ung kvinnans mognad och hennes nyfunna vilda sexlust. Generationsklyftor och oväntade starka band som uppstår när vi minst anar det.

Att vara man visar vilka starka krafter som driver den mänskliga existensen: sex, makt, våld, passion, självinsikt och åldrande. Vi känner igen oss i dessa gripande och briljanta historier som avslöjar mänskliga svagheter och styrkor.

"Superb." New York Times Book Review

"one of our most formidable talents in fiction." Esquire
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att vara man
 2. +
 3. Nattbitchen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nattbitchen av Rachel Yoder (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att vara man. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tappade intresset efter en 1/3-del. Detta är ändå en...
  Erika L., 14 januari 2023

  Tappade intresset efter en 1/3-del. Detta är ändå en kort roman. Förvånad.

  Nicoles romankaraktärer utsätts för några prövningar i en vardaglig miljö. Hon är skicklig på att gestalta känslor av längtan och tvivel, men hon är verkligen ingen sagoberättare. Alla trådar som hon sliter fram ur hennes berättelser, lämnar hon där. Oknutna. De leder inte vidare, utan ligger kvar utan ytterligare kommentarer eller visdomsord. Du skulle lika gärna kunna roa dig med att betrakta dina egna torf... Läs hela recensionen

 2. Nyanserad och berörande!
  -, 22 maj 2022

  Tio noveller som alla väcker känslor i dess utforskande i att vara man och kvinna, och relationerna mellan könen. Våra mänskliga styrkor och svagheter blottas, kärlek, sorg, osäkerhet, den tunna linjen mellan kärlek och våld. Med sina 236 sidor borde Att vara man vara en snabbläst bok, men det var det inte för mig. Jag har låtit den ta sin tid, drabbats av den ofta melankoliska stämning som Nicole Krauss skapar, och njutit av hennes sätt att skriva fram de komplexa karaktärerna. Jag kan inte ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Nicole Krauss