Från någon som vill dig illa (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-03-16
Upplaga
1
Förlag
Brombergs Bokförlag
ISBN
9789178092314

Från någon som vill dig illa E-bok

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-03-16

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ett oskyldigt inlägg på en lokal Facebook-sida för Täbybor öppnar sår som aldrig läkt. Någon som tillbringade sommaren 1973 på barnkolonin Nässelbacken lägger ut soliga bilder och ber andra berätta om sina minnen.

Flera av de barn och ledare som var där svarar. Samtligas liv kommer att förändras efter den virala återföreningen, men det vet de inte ännu.

Jonny Hasselgren var kollots busunge. Efter många år bakom lås och bom har han börjat resa sig.

Gun-Lis Larsson var liten och söt, och mycket utsatt. Kollosommaren förstörde hennes liv, det är hon övertygad om.

Erik Lundevall var ledaren som blev jurist och domare. När gamla förseelser kommer upp till ytan hotas hela hans existens.

Yvonne Eriksson var kollots, och mobbningens, okrönta drottning. I hennes numera välordnade radhusliv finns sårbarheter som kommer att identifieras, och attackeras.

Det här är en berättelse om övergrepp och mobbning, och en krypande känsla av fasa när hämndens nät dras åt kring förövarna. Det är aldrig för sent att hämnas.

Det är möjligt att skada människor dödligt, utan att en enda blodsdroppe behöver spillas.

Om bara någon vill dig tillräckligt illa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Från någon som vill dig illa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Annorlunda story
    Finne, 23 augusti 2023

    Välskriven berättelse med överraskningsmoment. Mycket bra slut. Äntligen en bok utan grammatiska fel och med skickliga meningskonstruktioner. Jag har läst nästan alla Karins Alfredssons böcker. Hon har inte fastnat för en huvudperson därför är varje bok en egen story där huvudpersonen inte blir en odödlig hjälte. K.A. är en av de allra bästa romanförfattare som skapar spänning utan utdraget och blodigt våld. Det är en förmåga som få författare behärskar.

  2. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 19 mars 2022

    Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Den här boken, Från någon som vill dig illa, är den första boken som jag har läst av författaren Karin Alfredsson. Hon har skrivit drygt tjugo böcker, under drygt fyrtio år, men trots att jag läser så mycket, så har jag aldrig tidigare läst något av henne. Så det var väl på tiden att jag gjorde det nu. Och jag kommer absolut att läsa fler böcker av författaren, för jag tyckte att den här boken var mycket bra. Den var välskriven, otäck, lättläst, gripande, spännan... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Karin Alfredsson