Mitt namn är Oliva Denaro (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2023-03-24
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Ida Andersen
Originaltitel
Oliva Denaro
Medarbetare
Bromberg, Casia (form) / Norstedts Ateljé (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
165 g
SAB
Hce
ISBN
9789178092789
Mitt namn är Oliva Denaro (pocket)

Mitt namn är Oliva Denaro

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-03-24
89
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Efter framgången med Hoppets tåg visar Viola Ardone att hon kan berätta en historia som få andra. Denna gång bjuder hon på en intensiv och djupt berörande berättelse. Mitt namn är Oliva Denaro handlar om om en ung kvinna som slåss för sin frihet i en tid då kvinnors frihet var strikt begränsad av traditioner, religion och fördomar.

Året är 1960 och Oliva Denaro är sexton år. Hon bor i en liten siciliansk stad där hon ständigt hört sin mamma säga: "En kvinna är som en vas. Den som har sönder den, får köpa den". Oliva älskar att springa tills lungorna brister, och att i hemlighet kopiera filmstjärnor i sin dagbok. Hon älskar också att plocka snäckor med sin pappa - något hon uppskattar särskilt för stillheten och tystnaden. Men hon gillar inte tanken på att bli kvinna, eftersom hon vet att hon då måste kunna försvara sig mot män.

Så kommer ändå dagen då Oliva vägrar acceptera närmanden från bagarens son, med följden att han våldtar henne. Detta som en strategi för att få behålla henne som sin fru, till följd av dåtidens italienska lag som talade om 'reparerande äktenskap'. Men Oliva vägrar att gifta sig med honom. Hon slåss för sin rätt att välja sitt eget liv och anmäler honom till polisen, fullt medveten om en rättegångs brutalitet och dess troliga konsekvenser i det lilla samhälle som hon lever i.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mitt namn är Oliva Denaro
  2. +
  3. Führerns barnmorska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Führerns barnmorska av Mandy Robotham (pocket).

Köp båda 2 för 128 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mitt namn är Oliva Denaro. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok
    kjell-åke skarp, 6 februari 2024

    När Viola Ardones roman Mitt namn är Olivia Denaro börjar så är det tidigt 60-tal och Olivia Denaro bor i en liten by på Sicilien. Hon närmar sig vuxenlivet och hon blir allt mer medveten om alla de regler som hon måste följa och hon bävar för dagen för första mensen. Då blir hon kvinna och det innebär att hennes liv blir begränsat och minsta blick på det motsatta könet sätter hennes heder på spel. Olivia vill helst av allt gå i skolan och giftermål känns ointressant, erfarenheter däremot vil... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Viola Ardone