Röda sirener : en ukrainsk familjehistoria (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (274.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mirja Turestedt
Utgivningsdatum
2022-10-06
Upplaga
1
Förlag
Brombergs Bokförlag
Översättare
Inger Johansson
ISBN
9789178092826

Röda sirener : en ukrainsk familjehistoria Ljudbok

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2022-10-06

Styckköp

179

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hur kommer det sig att onkel Nikodims mystiska försvinnande under 1930-talet fortfarande är höljt i dunkel?

Hur är det möjligt att hans livshistoria är tabubelagd än idag, ett sekel senare?

Den ukrainska journalisten Victoria Belim återvänder 2014 till krigets Ukraina, på jakt efter en familjehemlighet som bevarats i generationer. Hon har tidigare studerat den post-sovjetiska politiken, och var beredd på att det kunde bli svårt att lösa gamla mysterier mitt under ett pågående krig. Men hon hade inte anat att det starkaste motståndet skulle komma från hennes egen mormor Valentina, som rätt och slätt förbjuder henne att rota i det förflutna. Må vara att KGB i Poltava har försvunnit för länge sedan, men "Rooster Trap", som deras huvudkontor och så lika tortyr-palats kallats, fick fortfarande Valentina att rysa. Och det av goda skäl, vilket hon snart skulle upptäcka. Hon känner sig helt enkelt tvungen att gräva efter sanningen om landets blodiga historia. Även risken fanns att sätta sig på kollisionskurs med sin egen mormor - och resten av familjen.

I "Röda sirener" får vi följa Victoria på hennes resa på jakt efter svar kring Nikodims försvinnande. På vägen får vi också uppleva oförglömliga och färgstarka möten med det gästvänliga, humoristiska och jordnära ukrainska folket.

Det är sällan en personlig memoar kan läses som en detektivhistoria. Röda sirener lyckas kombinera en fascinerande berättelse med en gåta som är svår att släppa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Röda sirener : en ukrainsk familjehistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Låter oss känna Ukraina
    -, 28 februari 2023

    Fint skriven bok, som utifrån en ung kvinnas återkomst till Ukraina och sina släktingar 2014 låter oss lära känna landet, dess invånare och grymma historia. Trevlig, intressant och även hemsk bok. Bra inläst! Älskade mormoderns torra röst.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Victoria Belim