Röda sirener : en ukrainsk familjehistoria (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2023-01-16
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Inger Johansson
Originaltitel
The Rooster House
Medarbetare
Bromberg, Casia (form)
Dimensioner
179 x 111 x 22 mm
Vikt
171 g
SAB
Lz
ISBN
9789178092833
Röda sirener : en ukrainsk familjehistoria (pocket)

Röda sirener : en ukrainsk familjehistoria

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-01-16
89
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hur kommer det sig att onkel Nikodims mystiska försvinnande under 1930-talet fortfarande är höljt i dunkel?

Hur är det möjligt att hans livshistoria är tabubelagd än idag, ett sekel senare?

Den ukrainska journalisten Victoria Belim återvänder 2014 till krigets Ukraina, på jakt efter en familjehemlighet som bevarats i generationer. Hon har tidigare studerat den post-sovjetiska politiken, och var beredd på att det kunde bli svårt att lösa gamla mysterier mitt under ett pågående krig. Men hon hade inte anat att det starkaste motståndet skulle komma från hennes egen mormor Valentina, som rätt och slätt förbjuder henne att rota i det förflutna. Må vara att KGB i Poltava har försvunnit för länge sedan, men "Rooster Trap", som deras huvudkontor och så lika tortyr-palats kallats, fick fortfarande Valentina att rysa. Och det av goda skäl, vilket hon snart skulle upptäcka. Hon känner sig helt enkelt tvungen att gräva efter sanningen om landets blodiga historia. Även risken fanns att sätta sig på kollisionskurs med sin egen mormor - och resten av familjen.

I "Röda sirener" får vi följa Victoria på hennes resa på jakt efter svar kring Nikodims försvinnande. På vägen får vi också uppleva oförglömliga och färgstarka möten med det gästvänliga, humoristiska och jordnära ukrainska folket.

Det är sällan en personlig memoar kan läses som en detektivhistoria. Röda sirener lyckas kombinera en fascinerande berättelse med en gåta som är svår att släppa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Röda sirener : en ukrainsk familjehistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En ukrainsk familjehistoria
    Ann, 25 oktober 2023

    En mycket intressant familjehistoria som beskriver livet i både Ukraina och Ryssland, nu och i tidigare generationer med ett poetiskt språk.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Victoria Belim