Egendom (pocket)
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2024-03-13
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Fredrika Spindler
Originaltitel
Trust
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
180 x 110 x 27 mm
Vikt
233 g
SAB
Hce
ISBN
9789178092871

Egendom

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2024-03-13
89
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När börskraschen inträffar 1929 på Wall Street får det glada tjugotalet ett abrupt slut. Världsekonomin lamslås och miljontals människor mister inte bara sina investeringar, utan i många fall allt som utgjort deras liv. Endast ett par tycks gå oskadda genom katastrofen - och har dessutom mångdubblat sina redan astronomiska tillgångar. Men vad ligger egentligen bakom societetsparet Benjamin och Helen Rasks oerhörda rikedom?

Det osannolikt förmögna paret Rask förbryllar en hel finansvärld. Tillsammans är de huvudpersonerna i "Förbindelser", en roman som hela New York skvallrar om. Men det verkar finnas andra versioner av deras framgångssaga. Här döljer sig mörka historier om bruten lojalitet, makt och svek.

Att läsa Egendom är som att öppna en rysk docka. Lager på lager lyfts av, och kvar finns en berättelse om ensamhet och att vara kvinna i en förljugen finansvärld. Vi dras ohjälpligt in i en suggestiv saga, full av hemligheter och oväntade vändningar. En saga som också blir till en brutal uppvisning i hur makt och pengar korrumperar sanningen.

Hernan Diaz roman är ett suggestivt och intrikat pussel, där olika röster får skildra samma komplexa personer. Vem äger sanningen? Egendom är också en brutal uppvisning i hur makt kan manipulera fakta och ställer frågan om pengars verkliga värde. Ett intelligent och originellt äventyr, och och sannerligen en litterär triumf för Hernan Diaz, en av USA:s mest intressanta författare av idag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Egendom
  2. +
  3. De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

De som köpt den här boken har ofta också köpt De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel av Ruth Kvarnström-Jones (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Egendom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bästa bok jag läst på länge
    Ylva Strander, 10 juni 2024

    En magnifik berättelse som vecklas fram blad för blad. En blandning mellan Buddenbrooks och Wolf of wallstreet, med ett feministiskt djup.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hernan Diaz